De kunst van tendermanagement

  Aangezien een bedrijf concurreert met veel andere bedrijven die dezelfde of betere kwaliteiten tegen lagere prijzen kunnen aanbieden, is ...

 

Aangezien een bedrijf concurreert met veel andere bedrijven die dezelfde of betere kwaliteiten tegen lagere prijzen kunnen aanbieden, is de kunst van tendermanagement of het schrijven van een winnende tender zeer bekwaam. Een goede tendermanager die echt weet hoe hij of zij een offerte moet schrijven en die de tender zal doen opvallen, is zeer gewild. Tendermanagement is enorm belangrijk daarom vinden aannemers het fijn wanneer tendermanagers ambitieus zijn. Hij of zij wil complexe en grote projecten winnen. Daarnaast stuurt de tendermanager graag teams aan, heeft het proces goed op orde en heeft daarnaast ook de benodigde kennis van de inhoud.

 

Dus wat is tendermanagement?

In de competitieve zakenwereld van vandaag worden veel potentiële projecten en diensten aanbesteed. Dat wil zeggen dat tal van potentiële bedrijven de mogelijkheid krijgen om hun dienst of product aan te bieden. Omdat te kunnen doen moeten ze echter een offerte opstellen en zich inschrijven. In deze offertes zullen ze beschrijven hoe zij het zakelijke probleem van de opdrachtgever zullen oplossen, de vereiste service zullen verlenen of de gevraagde goederen zullen leveren. Ook voor deze werkzaamheden zullen zij een scherpe prijs moeten bieden omdat de concurrenten dit ook doen. De aantrekkelijkste prijs-kwaliteitverhouding wint. Het proces van het ontwerpen en schrijven van deze tenders of aanbestedingen, compleet met de concurrerende prijsstelling, wordt tendermanagement genoemd.

 

Wat doet een tendermanager?

De taak van een tendermanager is het winnen van tenders door middel van tendermanagement. Maar hoe doen ze dat? Als tendermanager werk je vaak bij de aannemer zelf. Samen met het tenderteam stel je een plan van aanpak op. Hierin analyseer je de kansen en risico’s en bepaal je de strategie waarmee je tender zal winnen. Naast het maken van een plan van aanpak, begeleid je het tenderproces en is het je taak om toe te zien op de voortgang en kwaliteit van het proces. Een tendermanager heeft veel responsabiliteit, zij hebben namelijk de volledige verantwoordelijkheid over de tender. Zo moeten ze ervoor zorgen dat ze binnen het budget van de aannemer blijven. Ook is het de taak van de tendermanager om ervoor te zorgen dat er geen onoverkomelijk risico’s in het plan van aanpak zitten.

 

De kunst van tendermanagement

 

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Banen en opleidingen

Wajong en bijverdienen biedt nieuwe kansen

Met een Wajong-uitkering heb je de mogelijkheid om daarnaast te werken en bij te verdienen. Wajong en bijverdienen sluiten elkaar dus niet uit. Sterker nog,