ABNY
Image default
Bedrijven

De voor- en nadelen van weight gainers

Wanneer je sport dan kom je met alle waarschijnlijkheid in aanmerking met de term weight gainers. Wat is het eigenlijk? De naam zegt het eigenlijk al. Het is een calorierijke shake welke als doel heeft om het gewicht te laten toenemen. Het gaat voornamelijk om het stimuleren van de spiermassa. Een weight gainer bestaat uit een hoge dosering van koolhydraten, eiwitten en bestaat uit weinig vetten. Een gemiddelde shake levert gemiddeld 700 tot 1.500 calorieën op, maar wat zijn hier de voordelen van? En zijn er ook nadelen van zo een shake? In dit artikel lees je er meer over!

Voordelen

Hoog in calorieën

Wat hierboven al te concluderen valt, is dat de shake bestaat uit een hoog aantal calorieën. Dit is een voordeel, omdat je hierdoor al snel op de helft van je dagelijkse voedingsbehoefte zit. Hierdoor kom je gemakkelijk aan je dagelijkse behoefte. Zo is de gemiddelde voedingsbehoefte van een man 2.500 kcal, waardoor je met een weight gainer al bijna aan de helft zit. Bij een vrouw is de gemiddelde behoefte 2.000 kcal per dag, waardoor je met één shake met veel calorieën al bijna aan de dagelijkse behoefte zit.

Ideale samenstelling

De shakes zijn met name samengesteld uit koolhydraten en eiwitten, waardoor het zorgt voor een ideale samenstelling als je gaat sporten. Zo dienen de koolhydraten als energiebron tijdens een training, waar eiwitten helpen bij het herstel en opbouw van je spieren.

Nadelen

Aankomen in vet

Wanneer je deze gainer niet op de goede manier toepast of gebruikt zonder te sporten, dan zul je aankomen in vet. Je lichaam zal de calorieën van de weight gainer volledig opslaan als vetreserves. Zorg dus dat je deze shake enkel drinkt als je gaat sporten voor het genereren van spieropbouw.

Uitdroging

Vaak bevatten de weight gainers creatine of cafeïne. Zorg dat je deze ingrediënten niet los van elkaar gebruikt, omdat ze een verhoogd risico geven op uitdroging, zelfs als je genoeg drinkt. Wanneer je weight gainers koopt, let er dan op dat niet beide ingrediënten erin zitten.

https://kossonutrition.nl/product/beest-worden-weight-gainer/