ABNY
Image default
Vakantie

Nadelen van een hotel

We hebben (bijna) allemaal wel eens in een hotel overnacht. Sommige mensen vinden het geweldig, andere mensen halen hun schouders erbij op. Overnachten in een hotel wordt vaak als een zekere luxe gezien. Maar wist je dat er ook verrassende nadelen aan een hotelovernachting verbonden zijn? Die zullen we hier bespreken. Veel van deze nadelen vind je niet terug bij Bed and Breakfasts. Er is dus goede reden om voor een Bed and Breakfast te kiezen in plaats van voor een hotel. Ook daarover meer. Dus in het kort: de nadelen van een (gewoon) hotel.

Hierin schiet een hotel tekort

Wil je voor een paar dagen naar een stad (in Nederland of over de grens), dan biedt een hotel natuurlijk uitkomst. Toch zul je in een hotel ook tegen, soms verrassende nadelen, aanlopen:

  • Hotels zijn vaak duur: een periode van twee weken in een hotel verblijven is erg prijzig, zeker als je met een gezin bent – het wordt daarom aangeraden niet langer dan een paar dagen in een hotel te overnachten of voor een goedkopere optie te kiezen.
  • Een ander nadeel van een hotel is dat je weinig van de natuur ziet. Je vindt een hotel namelijk niet zo snel in het bos of op een “groene” locatie in de stad. Het hotel bevindt zich eerder vlakbij de snelweg, in het centrum of in het zakelijke hart van de stad.
  • Hotels zijn druk: ben je snel onrustig met anderen in de buurt, dan kun je het hotel beter overslaan. Ook geluid van buiten speelt mee: meestal zit het hotel aan de weg.
  • Alles is onpersoonlijk: van de service tot de zeepjes in de douche – je voelt je in een hotelkamer niet snel thuis.
  • Het eten is vaak niet geweldig: ja, ontbijten en dineren in een hotel is vaak van degelijke kwaliteit. Maar hoe vaak is het nu voorgekomen dat je in een hotel dineerde en je écht zat te smikkelen? Kun jij je laatste hotelmaaltijd nog herinneren?

Kies niet voor hotel, maar…

Kortom: een hotel is een snelle en voor de hand liggende optie, maar niet altijd de beste. Als je echt persoonlijke aandacht wilt – van een knus ingerichte kamer, tot een warme maaltijd met een persoonlijke tint en van ontbijten aan de ontbijttafel van de eigenaar en een leuk praatje maken, – dan moet je in een Bed and Breakfast zijn. Hier krijg je persoonlijke aandacht en word je bezoek naar een hoger niveau getild. Benieuwd waar je de beste Bed and Breakfasts kunt vinden? Je vindt ze helder ondergebracht op Bedandbreakfast4all.nl.