ABNY
Kunst en Kitsch

Wandschilderingen als promotiemiddel

Er zijn veel manieren om promotie te maken voor je bedrijf. Promotie is erg belangrijk wanneer je naamsbekendheid wilt creëren. Het is daarbij nodig om een reclamecampagne te voeren die goed bij de mensen blijft hangen. Daarvoor is het nodig om iets unieks te bedenken die de mensen voor een lange tijd zal bijblijven. Veel campagnes die de aandacht van mensen moet trekken kan veel geld kosten. Een goed alternatief ervoor is het gebruik van guerrillacampagnes. Dit soort campagnes kunnen voor relatief weinig geld, voor veel publiciteit zorgen.

Het gebruiken van kunst als promotiemiddel

Een kunstwerk kan goed de aandacht van mensen trekken wanneer dit goed is uitgewerkt. Daarom is dit een goed middel om als promotie te gebruiken. Kunst kan in vele vormen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een muurschildering of graffiti. Deze twee vormen zijn niet gelimiteerd op slechts een canvas of bord. Denk bijvoorbeeld aan gebouwen en treinstations. Je kunt deze kunstwerken zo groot maken als je maar wil. Het is zelfs mogelijk om een enorm gebouw te voorzien van een wandschildering.

 Reclamecampagne door wandschilderingen

Wandschilderingen zijn overal te plaatsen. Om het bedrijfsgebouw bijvoorbeeld beter zichtbaar te maken, kun je ervoor kiezen om hier een wandschildering op te plaatsen. Zowel het personeel als voetgangers kunnen deze schilderingen zien. Voeg er nog een thema aan toe die bijdraagt aan de visie van de organisatie en je hebt de perfecte reclamecampagne op je eigen bedrijfspand. Daarnaast zijn deze muurschilderingen ook te plaatsen op openbare ruimtes. Denk aan bijvoorbeeld treinstations of steegjes waar veel mensen doorheen lopen. Door een wandschildering te plaatsen die makkelijk zichtbaar is en de aandacht trekt van voetgangers kan je erg veel publiciteit winnen voor jouw bedrijf.

Unieke ideeën

Bij het ontwerpen van het kunstwerk is het belangrijk dat je een uniek idee hebt dat veel aandacht zal trekken van de mensen. Maak dus gebruik van kleuren die makkelijk zichtbaar zijn voor mensen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een optische illusie toevoegen aan het kunstwerk om ervoor te zorgen dat iets nét echt lijkt. Door dit te doen blijven mensen er langer naar kijken om het kunstwerk te bewonderen. Een kunstwerk dat veel aandacht trekt en uniek is zal daarnaast ervoor zorgen dat het goed wordt onthouden. Merkwaardige gebeurtenissen zullen namelijk makkelijker in het lange termijn geheugen van mensen blijven. 

Huren van een artiest

Er zijn velen artiesten die je kunt inhuren om jouw ideeën waar te maken. Op Graffitinetwerk zijn vele artiesten te vinden die jou kunnen helpen om de perfecte reclamecampagne te maken.

Gerelateerde artikelen

Geschiedenis van de tepel piercing

Zwaan als grafkunst