ABNY
Zakelijke dienstverlening

Recycling zorgt voor een betere wereld

Recycling zorgt voor een betere wereld

Ik weet dat ik niet de enige ben in mijn streven; velen van jullie doen hetzelfde. Daarom probeer ik zo veel mogelijk te recyclen.

 

Door te recycleren, kunnen we onze natuurlijke hulpbronnen behouden en de hoeveelheid afval en vuilnis verminderen die regelmatig naar stortplaatsen wordt gestuurd. Volgens het Bureau of International Recycling wordt ongeveer veertig procent van ’s werelds behoefte aan koper gedekt door gerecycleerde bronnen. Zelfs zoiets simpels als het recyclen van één plastic fles kan genoeg energie besparen om een gloeilamp met een wattage van zestig uur zes uur lang te laten branden. Wanneer een aluminium blikje wordt gerecycleerd, wordt ongeveer 95% van de energie bespaard die nodig zou zijn geweest om dat blikje te maken. Recycling helpt de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en vermindert de vervuiling van water en lucht. Volgens een schatting die ik tegenkwam, zou een recyclingpercentage van dertig procent gelijk staan aan het van de weg halen van dertig miljoen auto’s.

 

Recycling is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de economie. Dit komt doordat de kracht van een economie afhangt van hoe efficiënt zij functioneert. Het is niet efficiënt om natuurlijke hulpbronnen te verspillen door zich bezig te houden met buitensporige houtkap, mijnbouw en energieproductie. Anderzijds is de industrie van het inzamelen en recycleren van schroot 106 miljard dollar waard.

 

Het is moeilijk om negatieve aspecten van recycling aan te wijzen. Daarom hebben de regeringen van verschillende landen over de hele wereld programma’s ingevoerd om mensen aan te moedigen te recycleren. Veel mensen in Nederland en vele andere staten kunnen extra inkomsten verwerven door statiegeld op flessen, blikjes en andere aanvaardbare schrootmaterialen. Voor sommigen is dit hun primaire bron van inkomsten en voor anderen is het een aanvullende bron van inkomsten.

 

Koperen en plastic leidingen, oude boilers en andere afgedankte voorwerpen zijn slechts enkele voorbeelden van het soort dingen dat [merknaam] recycleert als onderdeel van zijn inzet voor milieubehoud. Maar als het op loodgieterswerk aankomt, is er niets zo veelbelovend voor een groenere wereld als het recyclen van de smerigste rommel die je je maar kunt voorstellen.

 

Het blijft me verbazen hoe sommige van de smerigste afvalstoffen die we produceren, zo nuttig kunnen worden gebruikt. Het beroep van loodgieter is een van die beroepen die doen denken aan het spreekwoord: “Het is een smerig werkje, maar iemand moet het doen.” Een andere manier om het te formuleren is te zeggen dat het een belangrijk beroep is dat een belangrijke bijdrage levert aan het welzijn en de veiligheid van de bevolking in het algemeen.

 

Mocht er bij u een lekkage zijn, neem dan contact op met de vakmensen van [merknaam] op [telefoonnummer] zodat onze loodgieters het probleem voor u kunnen verhelpen.

 

https://wcverstoptamsterdam.nl/

Gerelateerde artikelen

Incassobureau Rhenen inschakelen

De lastechnische groothandel heeft al uw lasbenodigdheden zoals een nieuwe lastoorts

Waarom is mijn afvoer traag?