ABNY
Zakelijke dienstverlening

Waarom is mijn afvoer traag?

Waarom is mijn afvoer traag?

Een trage afvoer is iets wat in een doorsnee huis of bedrijf met enige regelmaat voorkomt. De kans op een verstopte afvoer is het grootst in de keuken of de badkamer, omdat in deze ruimten de afvoeren het vaakst worden gebruikt. Wat zijn de redenen achter deze trage afvoeren, en wat kan er gedaan worden om ze te repareren? Het probleem dat u ondervindt kan op verschillende manieren worden verklaard, en onze loodgieters weten precies hoe ze het moeten oplossen.

Wat kan een trage afvoer veroorzaken?

Hoewel het een misvatting is dat een verstopping uw afvoer altijd volledig blokkeert, is dit niet altijd het geval. In sommige gevallen kan een verstopping zo groot zijn dat deze uw afvoerleiding bijna volledig blokkeert, waardoor er slechts een ongelooflijk smalle opening overblijft waar het afvalwater doorheen kan. Deze situatie is erg onhandig. De conclusie die hieruit natuurlijk volgt is dat het niet ongebruikelijk is dat een trage afvoer uiteindelijk volledig verstopt raakt.

Waarom is mijn afvoer verstopt?

Verstoppingen in afvoeren kunnen op veel verschillende plaatsen ontstaan, maar de meest typische oorzaak is een opeenhoping van chemicaliën die door de afvoer zijn gespoeld. In uw keuken is de bron van het probleem waarschijnlijk voedselresten, zoals vetten, vaste stoffen zoals eierschalen en koffiedik, of zetmeel zoals aardappelen. Soms kan het probleem ook worden veroorzaakt door koffiedik.

Verstoppingen in de afvoer van uw badkamer worden meestal veroorzaakt door haren, zeepresten en andere viezigheid die door de afvoer wordt gespoeld. Dit gebeurt meestal in uw douche of badkuip, maar het kan ook in uw gootsteen gebeuren.

 

Het is echter ook mogelijk dat de verstopping door iets veel rampzaligers wordt veroorzaakt.

Heb ik een serieuze verstopping?

Als de verstopping een groot aantal armaturen tegelijk treft, zoals uw douche, wastafel en toilet in uw badkamer, dan kan de verstopping verder in uw afvoerleiding zitten en een ernstiger oorzaak hebben. Het is mogelijk dat boomwortels deze leidingen binnendringen, vooral wanneer ze dicht bij gebieden met bomen zijn aangelegd. Er is maar het kleinste scheurtje in uw afvoer nodig om een boomwortel naar binnen te laten dringen en te laten groeien, waardoor de leiding uiteindelijk volledig verstopt raakt.

Hoe repareer je een trage afvoer?

Een loodgieter uw huis laten reinigen is de meest effectieve manier om een afvoer die te traag beweegt te repareren. De professionals van [merknaam] hebben toegang tot de modernste apparatuur en uitrusting, waardoor ze uw verstopping effectief kunnen verhelpen en uw afvoeren weer goed kunnen laten functioneren. Wij adviseren ten zeerste dat een camera-inspectie van uw afvoerleiding wordt uitgevoerd in combinatie met het verwijderen van alle verstoppingen om een volledig beeld te krijgen van wat er zich in uw leidingen afspeelt en om ervoor te zorgen dat het probleem in zijn geheel wordt opgelost.

 

Een poging om de verstopping te verhelpen met behulp van een krachtige zure afvoerreiniger uit uw buurtwinkel is iets dat u op geen enkele manier, in geen enkele vorm mag uitvoeren. Beide verbindingen zijn niet efficiënt in het volledig verwijderen van de verstopping, en ze hebben ook het potentieel om aanzienlijke schade toe te brengen aan uw sanitair.

Hoe een afvoer te ontstoppen

Drain Snaking – Een drainslang is meestal de meest doeltreffende methode om een verstopping uit een afvoer te verwijderen die zich enigszins in de buurt van de afvoer zelf bevindt. Het proces van “snaking” van een afvoer omvat het voeren van een basisinstrument door de afvoer, zodat het de verstopping kan grijpen en deze eruit kan trekken, waarbij de leiding onbelemmerd blijft.

Hydrojetting – Wij kunnen uw leiding vrijmaken van verstoppingen door middel van een techniek die hydrojetting heet, zelfs als de verstopping verder in de leiding zit dan u aanvankelijk dacht. Om dit te doen, moet u een gespecialiseerd gereedschap via een toegangspunt in uw afvoerleiding voeren. Dit werktuig blaast de verstopping vervolgens weg met een straal water die onder extreem hoge druk staat. Hierdoor wordt niet alleen de verstopping verwijderd, maar worden ook de wanden van uw afvoer gereinigd, waardoor de kans op herhaling in de nabije toekomst afneemt.

Reparatie/Vervanging van pijpen – In het geval dat hydrojetting of drain snaking geen haalbare opties zijn, zullen we onderzoeken of we de pijp zelf kunnen repareren om het verstoppingsprobleem te verhelpen. Het vervangen van een leiding houdt in dat het verstopte deel van de leiding wordt weggesneden en dat er een nieuwe leiding voor in de plaats wordt gelegd. Het is ook mogelijk om een pijp te repareren door de pijp te rehabiliteren, wat een techniek is die lekken stopt en beschadigde leidingen terugbrengt naar hun oorspronkelijke niveau van structurele integriteit. Als hydrojetting en drain snaking geen realistische oplossingen zijn, praat dan met een loodgieter over de volgende alternatieven.

Als u lekkage in uw ruimte heeft, bel dan de experts van [merknaam] op [telefoonnummer] en laat onze loodgieters het probleem voor u oplossen.

 

https://wcontstoppenamsterdam.nl/

Gerelateerde artikelen

Incassobureau Nijmegen

Incassobureau Rhenen inschakelen

De voordelen van socializen tijdens de bedrijfslunch