ABNY
Image default
Bedrijven

Hoe is MD of maculadegeneratie te behandelen?

Het is belangrijk om regelmatig oogonderzoek door uw opticien te laten uitvoeren. Het is raadzaam om onmiddellijk contact op te nemen met uw optometrist als u plotseling vervorming of een lege plek in uw visie heeft.

Er is momenteel geen behandeling beschikbaar voor droge MD. Maar als het van invloed is op uw visievermogen om detail te zien, dan kan uw opticien advies geven over het gebruik van speciale lenzen die u helpen het meeste uit uw resterende visie te halen.

Natte MD kan worden behandeld, mits het vroeg wordt ontdekt. Er zijn een paar behandelingen beschikbaar die werken voornamelijk door de groei van nieuwe en abnormale bloedvaten in de macula. Als u natte MD hebt, zal uw optometrist zal u doorverwijzen naar een oogarts in het ziekenhuis. Zij zullen verdere tests doen om te beslissen of u geschikt bent voor behandeling.

Studies hebben aangetoond dat er verschillende risicofactoren voor het ontwikkelen van MD. Roken is bekend als een belangrijkste risicofactor. Blootstelling aan UV-licht kan ook worden gekoppeld aan MD. Er wordt aangenomen dat een dieet dat rijk is aan vette vis, groene bladgroenten en vers fruit het ontwikkelen van AMD kan verminderen.

Contactlenzen kunnen worden gedragen bij MD en zullen geen invloed op het proces hebben. Dus, als u een bestaande contactlensdrager bent met MDen u graag lenzen witl blijven dragen, dan is dit veilig om dat te doen. Aangezien men aan de buitenkant van het oog niets kan zien van de aandoening is het niet nodig om kleurlenzen te dragen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Maculadegeneratie