ABNY
Image default
Financieel

Incasso No Cure No Pay

Incasso no cure no pay

Actief zijn zijn ze overal, die ondernemers.  Noem het maar op, de bouw, de gezondheidszorg, in de financiën,etc. Een van de voorouders heeft het bedrijf vaak opgericht. Een familiebedrijf noem je een dergelijke onderneming .  De meeste van deze ondernemingen bestaan al decennia lang. Soms kunnen deze bedrijven daarop ineens door allerlei factoren in de problemen komen. De laatste decennia hebben boeren bedrijven het bijvoorbeeld vervolgens erg lastig gehad. Door Europese bepalingen kwam de groei in die bedrijven daarop tot stilstand. De volgende generaties zijn daarna doorgaans niet meer bereid om de onderneming over te nemen. Maar ook veel  bedrijven komen tegenwoordig door de economische crisis daarna in de problemen. De betalingstermijn van de bonnen wordt dan steeds maar langer opgerekt. Hierdoor raken dan veel bedrijven in de problemen. Incasso no cure no pay inschakelen is daarop ook geen onverstandige keuze.Een lening van de bank kan dan voorkomen worden.

De kans bestaat dat de schuldenaar  daarop failliet gaat.  Degene die het hardste roept wordt dan als eerste betaald.

No Cure No Pay, is daarop de standaard werkwijze van de incassospecialist. 

Wordt er niets geïncasseerd dan betaald je vervolgens ook niets.

Kleine rekeningen kunnen dan ook gewoon aangeboden worden. Er worden vervolgens meestal geen dossierkosten meer vooraf berekend.

Een procedure bij de rechter is ook mogelijk als de klant  alsnog niet betaalt.  Een betaling kan op die manier wellicht geforceerd worden. Beslaglegging op een voertuig is ook mogelijk.  Een dergelijke procedure is echter wel erg kostbaar tegenwoordig.

Wanneer debiteur daarop met de noorderzon is vertrokken. Dan doet de deurwaarder onderzoek naar het juiste adres van debiteur. Kosten worden hiervoor door een goed incassobureau daarop niet berekend.

Je kan ook je gehele debiteurenbeheer aan Een gerechtsdeurwaarder uitbesteden. Een laatste aanmaning naar de klant  laten versturen bijvoorbeeld.   De gerechtsdeurwaarder  berekent hier soms wel en soms geen kosten voor.

Een Incasso no cure no pay opdracht kun je ook online aanbieden

Wanneer de MKB’er zijn keus dan heeft gemaakt. Dat de nota daarna geïncasseerd zal moeten worden. Bij het nota zal de nota dan ingediend moeten worden. Bij een goed incassobureau kan dit ook online. Online moeten gegevens ingevuld worden. De factuurgegevens moeten daarop ook worden ingevuld. Bij binnenkomst gaat de incassopartij er snel mee de slag. Er worden incassokosten op de hoofdsom gezet en deze moete de debiteur betalen. Dit moet daarna via de Wet Incassokosten gebeuren. Wordt de nota door de klant   alsnog betaald. Dan vind doorgaans snel een afrekening met de ondernemer plaats. Maar betaalt de klant  vervolgens niet? Dan is een gerechtelijke procedure bij de rechter nog een mogelijkheid. Dit kan daarna hoge kosten met zich meebrengen. Je moet je vervolgens goed afvragen of de kosten opwegen tegen de baten.

http://www.billincasso.nl/nl/incasso-no-cure-no-pay.html