ABNY
Image default
Financieel

De Belastingtelefoon, een helpdesk van de Nederlandse Belastingdienst

Heb jij wel eens van de belastingtelefoon gehoord? De belastingtelefoon is een onderdeel van de Nederlandse belastingdienst waarbij je terecht kunt wanneer je algemene informatie wilt ontvangen over het betalen en / of ontvangen van belasting. Je kunt bij de belastingtelefoon onder andere terecht met vragen over je inkomstenbelasting, omzetbelasting, loonbelasting, kinderbijslag of zorgtoeslag. Je kunt bij deze helpdesk niet terecht voor advies over je persoonlijke situatie. Hiervoor moet je een belastingadvizeur inschakelen.

Niet voor iedereen is het altijd even makkelijk om financieel alles goed op een rijtje te hebben. Met name zaken die te maken hebben met het betalen of ontvangen van belastinggeld kunnen soms behoorlijk lastig in elkaar zitten. Toch is het belangrijk dat je de juiste gegevens invult of aanvraagt en dit ook op tijd regelt. Wanneer je tijdens het aanvragen van bijvoorbeeld huurtoeslag met een vraag zit, dan is het belangrijk dat je hulp kunt vragen van mensen die er verstand van hebben en weten waar ze over praten. Voor deze mensen met vragen is de belastingtelefoon opgezet.

De belastingtelefoon van de belastingdienst bellen

Wanneer je hulp nodig hebt, kun je de belastingtelefoon bellen via het telefoonnummer 0800 – 0543. Er is bewust gekozen voor een makkelijk telefoonnummer zodat deze makkelijk te onthouden is. De belasting telefoon is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Het bellen is kosteloos. Wanneer de medewerkers van de belastingdienst niet gelijk antwoord hebben op je vraag, wordt je later teruggebeld.

http://belastingtelefoon.info/