ABNY
Image default
Zakelijk

De voordelen van een training OR

De voordelen van een training OR

De vraag wat men precies leert tijdens een training OR passeert vaak de revue. Het gaat dan bijvoorbeeld over de verschillende thema’s die aan bod komen, welke vaardigheden precies geleerd worden en wat er nou eigenlijk toepasbaar is op de werkvloer. Een voorbeeld van een aantal vaardigheden die aangescherpt worden tijdens een training OR vindt men hier onder aangegeven:

–          Omgaan met situaties waarin een conflict zich voordoet

–          Het efficiënt leiden van een overleg

–          Het presenteren voor een groep

–          Het vinden van een oplossing, ofwel een compromis sluiten

Dit zijn onmisbare vaardigheden als mediator, deelnemer aan een overleg of lid van de ondernemingsraad.

De kennis die wordt opgedaan

Verder wordt er kennis opgedaan tijdens de training OR. Zo leert mijn tijdens de training OR over de verschillende rechten met betrekking tot de OR. Het gaat dan bijvoorbeeld over het overlegrecht, adviesrecht, instemmingsrecht en ten slotte het initiatiefrecht. Deze staan allemaal vastgelegd in de wet met betrekking tot het orgaan, welke ook met de groep wordt doorgenomen. Zo kan men na de lessen een gefundeerd antwoord geven op vragen met betrekking tot dit onderwerp. Daarnaast komen er modellen aan bod over management, conflicten en dergelijke. Hierbij worden ook de praktische tips betrokken, zodat alle kennis toe valt te passen op uw eigen werkplek.

Transfer naar de werkplek

Het belangrijkste is dat de opgedane kennis en getrainde vaardigheden ook toe te passen zijn. Dit noemt men in de wetenschap “transfer” van de training naar het echte werk. Dit houdt in dat er geen zinloze kennis wordt opgedaan, dat niet alles weer vergeten wordt en dat er met echte situaties wordt geoefend. Het trainingscentrum houdt hier rekening mee, zodat er dus een optimale transfer plaats zal vinden van vaardigheden en kennis naar de werkplek.

http://www.academy4-or.nl/