ABNY
Image default
Woning en Tuin

3 tips voor schuurmachine onderhoud

Er zijn genoeg tips te vinden over hoe je een schuurmachine moet gebruiken, maar als je zoekt naar tips over het schuurmachine onderhoud dan vind je er weinig. Dat is eigenlijk best wel jammer, omdat het onderhoud grotendeels de levensduur van een schuurmachine bepaald. Om alle tips te beschrijven is natuurlijk een beetje overdreven, daarom beperken we het tot 3 tips. Gelukkig voor jou zijn dit wel de 3 belangrijkste tips die het verschil kunnen maken. Zoals het spreekwoord ‘beter voorkomen dan genezen’, is dit ook in dit geval zo. In klus termen zou je dan kunnen zeggen: ‘onderhouden is beter dan vervangen’.

1. Stofvrij houden

Het klinkt raar, maar het is belangrijk om je schuurmachine stofvrij te houden. Tijdens het werken is dit vaak een probleem, stof is nou gewoon eenmaal niet te voorkomen. Zelfs als je een goede stofafzuiger hebt aangesloten. Nee, bij het opruimen van de schuurmachine is het even afspuiten met een luchtdrukspuit dan ook zeker niet overbodig. Dit zorgt er namelijk voor dat stof zich niet vastkoekt aan de machine. Vaak kun je zelfs het stof tussen het schuurpapier wegblazen. Het schuren gaat zo weer een stuk eenvoudiger.

2. Vervang het schuurpapier

Het is ook belangrijk om op tijd het schuurpapier te vervangen, want na een bepaalde tijd zal het schuurpapier verslijten. Zelfs het schoonspuiten met een luchtdrukspuit werkt dan niet meer. Nee, het schuurpapier is dan versleten en de meeste korrels zijn losgelaten. Nieuw schuurpapier voorkomt frustratie en het te hard duwen van de schuurmachine op de ondergrond. Hiermee voorkom je ook gelijk beschadigingen aan de schuurzool.

3. Vervang onderdelen

Het gebeurt niet snel, maar het kan voorkomen dat onderdelen zijn beschadigd. Dan heb ik het niet over de motor of andere grote onderdelen. Nee, bijvoorbeeld de schuurzool of andere kleine onderdelen die niet al te ingewikkeld zijn. Wist je bijvoorbeeld al dat wanneer je blijft door schuren met een kapot onderdeel, dit de schuurmachine zelf nog meer kan beschadigen. Daarom is het verstandig om meteen het onderdeel te laten vervangen. Deze onderdelen kun je gewoon eenvoudig online bestellen. Zo hebben veel merken aparte pagina’s met zoekfunctie voor alle soorten onderdelen. Vul je type schuurmachine in en bestel de onderdelen die je nodigt hebt.

http://www.schuurmachineskopen.nl