ABNY
Gezondheid

Vitamine b en het lichaam

Een ander woord voor vitamine b12 is cobalamine. Dit maakt onderdeel uit van het vitamine B-complex van het lichaam. Een tijd geleden werd er door de mensen gedacht dat er maar één type vitamine B was. Later werd dit onderzocht en bleek dat deze variant van de vitamine uit verschillende stoffen bestaat. Dit toonde aan date r niet maar één stof vitamine b aanwezig was. Deze stof is te winnen uit voedsel dat alleen afkomstig is van dieren. Denk hierbij aan verschillende soorten vlees maar ook het zuivel. Dit toont ook aan dat er in  melk van de koe vitamine b zit. Er is vastgesteld dat de mensen 2,8 microgram vitame b per dag nodig heeft om een gezond lichaam te hebben. Topvitamins zorgen er namelijk voor dat zoals het woord het zegt je lichaam topfit kan blijven. Echter is het niet erg als je meer vitamines binnenkrijgt dan aangeraden wordt. Het is namelijk niet schadelijk als het lichaam meer vitamines binnen zal krijgen. De overtollige vitamines die niet meer verwerkt kunnen worden, worden door het lichaam afgebroken. Deze kunnen afgevoerd worden via het urine of als vetweefsel in het lichaam. Het lichaam geeft zelf aan wanneer er teveel vitamines worden opgenomen. Dit zul je zelf niet merken, maar er wordt dan door het lichaam minder opgenomen uit het voedsel dan dat je zelf zou denken. Überhaupt merk je er zelf niks van dat er vitamines uit het voedsel wordt gehaald door het lichaam. Wel merk je dit bij het binnenkrijgen van suikers of cafeïne. Het lichaam krijgt hier een oppepper van wat merkbaar is in de energie die je hebt.  Als je een tekort aan vitamine hebt is het legaal om dit aan te vullen met supplementen die je gewoon in de winkels kunt kopen. Doordat het niet schadelijk is voor het lichaam is er ook geen grens aan het innemen van de vitamines. Wel is het advies om je te houden aan de voorschriften zodat het meest effectieve resultaat behaald kan worden voor het lichaam.

https://www.topvitamins.nl/

Gerelateerde artikelen

CBD olie, wat is het nou eigenlijk en waar moet je allemaal op letten?

Luieruitslag bij een baby jonger dan een maand

Depressie