Sport

Head, de innovator in het tennis

Abny

Head is een Nederlands sport- en kledingmerk, ze verkopen alles voor ski- en tennis uitrusting. Het hoofdkwartier bevindt zich in Amsterdam. Het bedrijf werd opgericht in 1950 in Amerika door Howard Head nadat hij een skireis maakte en verbaasd was dat zijn ski’s van hout waren gemaakt en dat in een tijd waar metaal en plastiek in opkomst waren en hout al vervangen hadden in vele product designs. Hij werkte in een fabriek waar ze een soort laminaat van aluminium en plastiek gebruikten voor onderdelen voor vliegtuigen en hij geloofde dat dit materiaal een perfecte ski zou maken. Na twee jaar van experimenten en veel ski’s breken, vond het het design voor een ski die niet alleen heel bleef, maar ook bochten veel makkelijker maakte. Deze ski’s werden een groot succes.

In 1960 ontdekte Howard Head dat ook tennisrackets veel sterker gemaakt konden worden met een aluminium frame en ook dit werd een groot succes nadat een door Head gesponsorde tennis Wimbledon won in 1975. In 1997 produceerde Head de eerste titanium en grafiet tennisracket en voegde hij ook sportkleding, ballen en accessoires aan zijn assortiment toe door zijn merk te licenseren aan bedrijven.

Doorheen de jaren hebben ook veel bekende tennissers en tennisters zich aan Head gebonden. Een voorbeeld dat iedereen kent, is Maria Sharapova. Sinds 2011 is ze endorser voor Head. Ze speelt met de Head Graphene lijn. Deze lijn is gemaakt van Graphene XT materiaal, wat zorgt voor meer stabiliteit en wendbaarheid. Deze racket kent al verschillende generaties en is nog sterker en lichter geworden, waardoor het gewicht van de racket nog meer naar de top en de grip is verplaatst in plaats van in het hart van de racket. Het extra gewicht op de top zorgt voor nog meer stabiliteit in het bla bij off-center hits. Kleine dingen die een grote doorslag kunnen geven op de juiste moment.

https://www.kctennis.nl

Gerelateerde artikelen

Medailles en sportbekers online bestellen; zo eenvoudig is het!

De prachtige schaakspellen van Raindroptime

Beste sporthorloges 2018