ABNY
Image default
Toerisme

Hoe stel je de perfecte EHBO travelkit samen?

 

Het voorbereiden van een goede EHBO kit is een essentieel onderdeel bij je planning en het samenstellen van je bagage voor de reis. Zeker wanneer je gaat backpacken en een hiking trail gaat doen of op een andere manier gaat offroaden is een goede EHBO set een must. Maar hoe doe je dat zo goede kit samenstellen. Wij geven je hieronder wat ideeën.

De ‘Perfect’-kit samenstellen vraagt om wat onderzoek

De ‘perfecte’ reis-EHBO-kit is niet als gelijk als kant en klare set uit de mouw te schudden. Hij moet ten eerste makkelijk mee te nemen zijn. Als je de richtlijnen van een reisarts zou aanhouden dan krijg je al snel een EHBO-kit die tussen de 30 kilogram weegt waardoor je bijna een en aparte koffer nodig hebt voor al je spullen Hierdoor zal je de koffer al snel achterlaten op je hotelkamer. Niet handig dus.

Bij het samenstellen  van een EHBO-kit kijk  ik naar verschillende factoren. Ten eerste, wat welke medische behoeftes heb je als reiziger? Ten tweede, hoe lang ga je reizen? En ten derde, waar ga je als reiziger naartoe? Dat zijn eigenlijk de hamvragen die je jezelf stelt.

Stap 1: De medische behoeftes peilen

Reizigers met chronische medische aandoeningen zoals hoge bloeddruk, diabetes, schildklieraandoeningen of andere problemen waarvoor regelmatig een behandeling vereist is, vallen in deze categorie. Het is van vitaal belang om er voor te zorgen dat je genoeg medicijnen van thuis je nodig hebt tijdens je reis. Dit voorkomt dat je een hoop stress ervaart tijden het reizen. En het geeft je de tijd om op locatie rustig te kunnen zoeken naar bepaalde medicatie, zonder dat de spanningen gelijk hoog op hoeven te lopen.

Zorg ervoor dat de thuismedicatie op verschillende locaties in je bagage aanwezig is. Verdeel deze dus over de handbagage en de ruimbagage. Dit geeft je vrijheid dat mocht  je bagage verloren gaan of als je tas in een rivier vallen er niet gelijk een man over boord is. Ten slotte is het dragen van een kopie van uw recept een goed idee. Als de zaken slecht gaan en u merkt dat u geen medicatie meer heeft, zal dit exemplaar de arts in uw gastland helpen het juiste recept en medische verklaringen  (in het engels) bij je draagt, zodat u de goede navulling kunt krijgen bij een plaatselijke apotheek. Ook bij de douane kunnen ze vragen naar uw medicatie. Meer informatie over medicatie vind je hier

Stap 2:  Bedenk hoe lang je op reis gaat

Als je maar twee pleisters meeneemt voor een maandlange wandeltocht bij je hebt is dit niet verstandig. Zorg ervoor dat je voldoende eerste hulpbenodigdheden hebt voor de duur van je reis. Dit lijkt misschien logisch maar toch kan je je hier snel op verkijken als je voor een lange tijd weggaat,

Stap 3: Waar ga je heen?

Reizigers die naar verschillende delen van de wereld trekken, hebben verschillende gezondheidsgerelateerde behoeften. Muggenmelk is waarschijnlijk niet nodig tijdens een reis naar de poolcirkel. Daarom zal medicatie op grote hoogte uitgebreider zijn tijdens een reis naar het strand. Dit concept is vooral belangrijk als we kijken naar de lokale ziektes waarmee reizigers te maken kunnen krijgen. Ik heb het vooral over malaria en andere insecten met ziekten.

 

Tevens  is het ook een goed moment om te kijken naar uw toegang tot gezondheidszorg. Gaan jullie in een afgelegen dorp in de Amazone zijn of door de bergen backpacken, ver van medische zorg? Ga je naar het centrum van een hoofdstad? Hoe meer afstand u van plan bent te zijn, betekent dat u meer zelfvoorzienend moet zijn en mogelijk langer moet doorgaan zonder dat u uw kit opnieuw kunt leveren.

Wat zijn de activiteiten die je op de locatie gaat doen?

De activiteiten die gepland zijn tijdens de reis zijn van cruciaal belang bij het bouwen van een geschikte eerstehulpdoos. Een wandeltocht in de bergen heeft andere behoeften dan op het strand liggen of winkelen in een hoofdstad. Een reis die zwaar zal zijn tijdens het lopen, of het nu winkelen of wandelen is, moet iets meer materiaal bevatten dat is ontworpen om voor uw voeten te zorgen. Dit moet wondverzorging en gezondheidsmiddelen bevatten.

Wat zijn de basis onderdelen die je EHBO kit moet zitten?

Ongeacht waar je heen gaat of wat je aan het doen bent, er zijn een paar basisonderdelen die je in elke EHBO-kit moet zitten

  • Uw persoonlijke medicijnen (zorg dat je kopieën van het recept bij je hebt)

  • Pijncontrole / Koorts reductiemiddelen (acetaminophen, ibuprofen, paracetamol, enz.)

  • Allergie geneesmiddelen (Benadryl, antihistaminica, etc.)

  • Assortiment van band-Aids (voor kleine snijwonden en krassen)

  • Huid- of blaarverzorging (voor blaren op de voeten)

  • Gaas (verschillende maten om wonden schoon te maken en aan te kleden)

  • Elektrolytoplossing of poeder (voor  reizigersdiarree)

  • Antibiotische zalf (voor kleine snijwonden en schaafwonden)

  • Zonnebrandcrème (waar u ook bent)

Tot slot

Met bovenstaande tips en richtlijnen zou je goed voorbereid op reis zou moeten kunnen. We wensen je dan ook veel plezier op je komende trip. En dat de EHBO kit maar gesloten mag blijven.

https://www.careplus-shop.nl/eerste-hulp-op-reis/ehbo-set