ABNY
Image default
Bedrijven

Het huis van de toekomst

De term smart home komt steeds vaker voorbij op het nieuws. Het verslimmen van de huiskamer kan op vele manieren maar in de essentie gaat het om het beter onderling laten samenwerken van verschillende apparaten. Dit gaat natuurlijk alleen door de apparaten met elkaar te verbinden. Dit gebeurt vaak door toepassing van WiFi of Bluethoot.

In de praktijk zijn er vele voorbeelden te verzinnen van een smart home. Denk bijvoorbeeld aan de slimme thermostaat van Nest. Verlichting die via de smartphone bediend kan worden of een televisie met toegang tot het internet. In de utopia werken deze machines allemaal vloeiend samen als een geoliede machine.

De basis voor elk slim huishouden moet toch wel een centraal punt zijn waar vanuit alles bediend kan worden, denk aan een smartphone, tablet of een speaker met spraakherkenning. Op dit front zijn op dit moment Google, Amazon en Apple in een enorme strijd om de harten van de consument gewikkeld. Alle drie hebben ze een eigen digitale assistent die reageert op spraakaansturing. Deze zijn respectievelijk Google Assistant, Alexa en Siri. Deze slimme assistent wordt in zo veel mogelijk apparaten verwerkt om maar een platform te creëren voor een toekomstig eco systeem aan apparaten. Op dit moment loop Amazon toch voor in de strijd doordat zij de meest complete lijn op dit moment in de verkoop heeft. Google volgt als tweede, zij volgen toch meer de strategie die ook bij smartphones is gevolgd door vooral op het platform te zitten en veel samen te werken met meerdere fabrikanten. Apple is hierbij de vreemde eend in de bijt. Zij hebben van nature een nogal gesloten karakter wat volledig tegen de waarde van het internet of things in struint.

Wil je meer weten over het internet of things of andere hippe producten? Neem eens een kijkje en laat je verbazen.

http://hippeproducten.nl