ABNY
Internet

Type hackers die je MOET kennen

Ten eerste, een korte mythe:

‘Een 15-jarige jongen zit achter een gloeiend zwart scherm en typt woedend. De groene tekst stroomt over zijn scherm als een waterval. Zijn nervositeit escaleert dramatisch als hij snelvuuropdrachten naar de gespannen computer stuurt. Plots slaakt hij een triomfantelijke lach en gaat hij geld stelen.’

Dat is het stereotype beeld van een hacker. Toch is er zoveel meer aan deze fijne kunst dan Hollywood of de media beschrijft. Hackers zijn gevarieerde wezens en bevatten deze 7 soorten:

  1. Script Kiddie – Script Kiddies geven normaal gesproken niet om hacken (als ze dat wel zouden doen, zouden ze groene hoedjes zijn. Zie hieronder). Ze kopiëren code en gebruiken het voor een virus of een SQLi of iets anders. Scriptkiddies zullen zichzelf nooit hacken; ze zullen gewoon te veel gebruikte software downloaden (bijvoorbeeld LOIC of Metasploit) en een YouTube-filmpje bekijken over hoe het te gebruiken. Een veelvoorkomende Script Kiddie-aanval is DoSing of DDoSing (Denial of Service en Distributed Denial of Service), waarbij ze een IP overspoelen met zoveel informatie dat deze onder de druk verdwijnt. Deze aanval wordt vaak gebruikt door de “hacker” -groep Anoniem , die de reputatie van iemand niet helpt.
  2. White Hat – Ook bekend als ethische hackers, zijn hackers van White Hat de goeden van de hackerswereld. Ze helpen u een virus of PenTest een bedrijf te verwijderen. De meeste White Hat-hackers zijn universitair geschoold in IT-beveiliging of informatica en moeten gecertificeerd zijn om een ​​carrière in het hacken na te streven. De meest populaire certificering is de CEH (Certified Ethical Hacker) van de EC-Council.
  3. Black Hat – Ook bekend als crackers, dit zijn de mannen en vrouwen waar je over hoort in het nieuws. Ze vinden banken of andere bedrijven met zwakke beveiliging en stelen geld of creditcardinformatie. De verrassende waarheid over hun aanvalsmethode is dat ze vaak gebruik maken van veel voorkomende hackpraktijken die ze al vroeg hebben geleerd.
  4. Grijze hoed – Niets is ooit gewoon zwart of wit; hetzelfde geldt in de wereld van hacking. Hackers van Gray Hat stelen geen geld of informatie (hoewel ze soms een website of twee ontleden), maar ze helpen mensen niet voorgoed (maar ze zouden het kunnen als ze dat zouden willen). Deze hackers omvatten het grootste deel van de hackwereld, hoewel Black Hat-hackers de meeste aandacht krijgen (zo niet alle).
  5. Green Hat – Dit is de hacker “n00bz,” maar in tegenstelling tot Script Kiddies, geven ze om hacking en streven ze naar complete hackers. Ze worden vaak gevlamd door de hackergemeenschap voor het stellen van veel basisvragen. Wanneer hun vragen worden beantwoord, luisteren ze met de intentie en nieuwsgierigheid van een kind dat naar familieverhalen luistert.
  6. Red Hat – Dit zijn de vigilantes van de hackerswereld. Ze zijn als witte hoeden in die zin dat ze zwarte hoeden stoppen, maar deze mensen zijn ronduit SCARY voor degenen die ooit zo veel geprobeerd hebben als PenTest. In plaats van het melden van de kwaadwillende hacker, sluiten ze hem / haar af door virussen te uploaden, DoSing en zijn / haar computer te gebruiken om het van binnenuit te vernietigen. Ze maken gebruik van meerdere agressieve methoden die een cracker kunnen dwingen een nieuwe computer nodig te hebben.
  7. Blue Hat – Als een Script Kiddie wraak nam, zou hij / zij een Blue Hat kunnen worden. Blue Hat-hackers zullen wraak nemen op degenen die ze boos hebben. De meeste blauwe hoeden zijn n00bz, maar net als de Script Kiddies hebben ze geen zin om te leren.

Er kan bijvoorbeeld ook nog geld verdiend worden door het spelen van games.

Gerelateerde artikelen

Backpacken in en door azië

Gratis domeinnaam claimen?

Google Apps instellen voor je domeinnaam en e-mail!