ABNY
Image default
Bedrijven

Waarom blijft de kerstboom zo populair

De kerstboom is over de gehele wereld een begrip. Jaarlijks plaatsen miljoenen mensen thuis een kerstboom. Deze kerstboom wordt gebruikt bij het vieren van het kerstfeest. In dit artikel lees je waarom de kerstboom altijd nog zo populair is, en waarom de kerstboom voorlopig niet zal gaan verdwijnen.

 

De kerstboom is een onderdeel van de winter voor veel mensen. Dit gebeurt al enorm lang in Europa. De eerste kerstbomen werden namelijk al gebruikt in de middeleeuwen. Dit werd gedaan door Germaanse stammen. Deze kerstbomen werden in huis geplaatst om te verbranden bij een erge kou. Deze kerstboom werd in huisgeplaatst omdat het buiten te koud en nat was. Hierdoor werd ervoor gezorgd dat de kerstboom steeds vaker binnenshuis kwam te staan. De kerstboom werd hierdoor langzaam al een begrip voor de winter.

 

De kerstboom waaide steeds meer door naar de rest van Europa. Later werd de kerstboom geassocieerd met het kerstfeest, dat ongeveer rond dezelfde tijd plaatsvond. De kerstboom werd steeds meer versierd door de jaren heen. Hierdoor ontstond er een soort band met elkaar rond de kerstboom.

 

Toch is de kerstboom na al deze jaren nog steeds ongekend populair. Dit blijkt uit de cijfers van het aantal gekochte kerstbomen ieder jaar. De kerstboom wordt niet minder, maar juist nog populairder dan voorheen. Toch zijn er twee redenen waarom de kerstboom in de toekomst in populariteit kan verminderen.

 

De eerste reden zijn de kunstkerstbomen. Deze bomen worden steeds populairder en zijn over de jaren heen goedkoper dan echte bomen. Het voordeel van een kunstkerstboom kopen is dat je niet erg veel moet opruimen. Ook zorgt de kunst kerstboom ervoor dat je deze altijd thuis hebt liggen, je hoeft dus niet een kerstboom uit te zoeken etc. Je kan zelfs een witte kerstboom kopen.

 

Een andere reden voor mogelijke vermindering in de kerstbomen zijn andere geloven dan het Christendom. Een voorbeeld hiervan is de Haagse hogeschool die ervoor heeft gekozen om geen kerstboom meer te plaatsen. De reden hiervoor was dat ze wilde aantonen dat het Christendom niet volledig centraal stond op de hogeschool.

https://www.xmasdeco.com