ABNY
Image default
Bedrijven

Het schrijven van een blog

Als tekstschrijver hoef je niet altijd voor bedrijven teksten te schrijven. Je kan ook heel goed een blog bijhouden en hier je maandsalaris mee verdienen. Voor veel mensen is het een droom om blogger te worden, maar is het moeilijk om dit te realiseren. Dat is ook niet heel gek, want er zijn maar weinig mensen die het echt maken als blogger. Het is best moeilijk om veel geld te verdienen met blogs schrijven.

 

Een eigen site of een gratis site

Als je een blog wil gaan maken, moet je een keuze maken tussen een gratis website of een eigen site. Voor een eigen site betaal je vaak een paar tientjes per maand, terwijl je voor een gratis website niks hoeft te betalen. Bij een gratis website heb je wel een stuk minder opties. Daarnaast heb je niet helemaal een eigen domeinnaam. Er staat vaak een extra naam in je websitenaam. Als je het eenmaal gemaakt hebt met je blog, ben je nog steeds onder leiding van de website, waardoor je minder zult verdienen. Dat is dan natuurlijk wel erg jammer, dus het is wel goed om goed te na te denken over deze optie.

 

De doelgroep

Een blog heeft een onderwerp waar je de teksten over schrijft. Als tekstschrijver Amsterdam van een blog is het goed om te kijken waar je over wil schrijven en wat precies je doelgroep is. Zo kun je je aanpassen op de doelgroep. Voor een oudere doelgroep zul je bijvoorbeeld een ander taalgebruik gebruiken dan voor studenten. De doelgroep kan ook verschil maken voor de domeinnaam van je blog.

 

Hoe begin met een blog?

Het begin van een blog is vaak het moeilijkste, want hiermee zet je wel de toon van je blog. Een goede manier is om te beginnen met een blunder. Mensen houden er nou eenmaal van om te lezen hoe andere mensen grappige fouten maken. Op deze manier kun je al snel wat lezers krijgen. Als je eenmaal wat lezers hebt, moeten je blogs natuurlijk wel interessant blijven, anders verlies je weer lezers. Probeer het dus interessant te houden en niet zomaar al je gedachtes op het internet te gooien, denk hierbij ook dat de blogs seo teksten geschikt moeten zijn.

http://textmakelaar.nl