ABNY
Image default
Marketing

De complete betekenis van SEO

De betekenis van SEO is een betekenis die niet altijd hetzelfde is. Per SEO specialist kan deze variëren waardoor het vaak nog lastiger lijkt dan het in werkelijkheid is. Persoonlijk zou ik de betekenis van SEO op deze manier definiëren:

SEO is het dusdanig optimaliseren van websites dat ze gebruikersvriendelijker worden voor de personen die in zoekmachines op zoek zijn.

SEO is een langdurig traject wat vaak een grote investering met zich meebrengt. Dit maakt dat het uitvoeren van een SEO traject vaak een groot besluit is voor ondernemers die meer willen halen uit hun online marketing. Er is een discrepantie tussen wat de ondermer verwacht te krijgen en in de werkelijkheid krijgt van de SEO freelancer.

Om vooraf te bepalen of de ondernemer weet wat de betekenis van SEO is moet er een volledig intake gesprek worden afgenomen met de personen die meewerken met het SEO traject. De ondernemer zal in dit intake gesprek vooral SEO gerelateerde vragen beantwoorden die tevens de offline doelstellingen voor het bedrijf laten zien. Wanneer de SEO freelancer weet welke doelstellingen het bedrijf heeft gemaakt kan hij of zij deze implementeren in zijn of haar SEO traject. Hierdoor zal ook vaak de persoonlijke betekenis veranderen.

Iedere SEO freelancer werkt met andere tools om het traject tot een succesvol einde te brengen. De duratie van een traject hangt vaak af van de branche of het bedrijf waarmee samen wordt gewerkt. Wanneer er meer concurrentie op bepaalde zoekwoorden zit zal dit vaak een langer traject met zich meebrengen. Wanneer een freelancer, na het volledige intake gesprek en de bijbehorende zaken te hebben besproken met de ondernemer, met het traject begint zal hij of zij vaak beginnen met de teksten op de website.

Een website bestaat vaak uit een aantal pagina’s met teksten die zijn gericht op de zoekwoorden waarvoor deze website wilt worden gevonden. Wanneer deze zoekwoorden niet goed overeen komen met de pagina’s waarop ze zijn geschreven zal de crawler van Google in de war raken. Dit is nooit goed voor de zoekmachine optimalisatie van een bedrijf en website.

Om af te sluiten denk ik dat het belangrijk is om nog iets te zeggen over wat de betekenis van SEO voor mij is. Voor mij is de betekenis van SEO het optimaliseren van een website gedurende een periode zodat deze beter de zoekopdracht van een zoeker binnen een zoekmachine beantwoordt en gebruikersvriendelijk is.

https://ralfvanveen.com/