ABNY
Image default
Eten en drinken

10 redenen om een koffiemachine te kopen

Koop jij altijd koffie als je onderweg bent of zit je vaak in koffietentjes te genieten van een espresso of latte macchiato? Eigenlijk zijn er genoeg redenen om dit niet meer te doen en voortaan zelf je koffie te zetten. Na het lezen van dit artikel weet je waarom je een koffiemachine moet kopen. Wil je een goede koffiemachine kijk dan zeker eens op vivakoffie

1. Het bespaart geld! Het is natuurlijk erg logisch, maar je eigen koffie zetten scheelt natuurlijk erg veel geld. Een zelf gezette kopje koffie van koffiebonen, kost € 0,10 per kopje. Een filterkoffie kost € 0,07. Een kopje Nespresso is iets duurder (€ 0,37) maar alsnog stukken goedkoper dan bij Starbucks. Een koffiezetapparaat is even een investering, maar je hebt er wel jarenlang plezier van dus op de lange termijn ben je goedkoper uit. 

2. Duurzaam. Een andere reden om zelf je koffie te zetten en mee te nemen, is duurzaamheid. Elke keer als je een coffee to go neemt, krijg je een wegwerpbekertje en vaak zit hier ook nog eens een plastic deksel op. Dit is hartstikke zonde en niet erg milieuvriendelijk, want uiteindelijk belandt al dit plastic waarschijnlijk ergens in de natuur of oceaan en dat willen we allemaal niet. Het is een beter idee om een mooie thermosbeker te kopen en hier je eigen koffie in te gieten. 

3. Uitslapen. Wanneer je ’s morgens thuis je koffie zet, scheelt dit tijd die je anders in de rij moet doorbrengen om te wachten tot je aan de beurt komt. Dit betekent dus dat je langer uit kan slapen! 

4. Concentratie. Ben je genoeg uitgeslapen? Dan is koffie ook bevordelijk voor je werkprestaties. De cafeïne in koffie zorgt er namelijk voor dat je je beter kunt concentreren. Bovendien gaat het ook vermoeidheid tegen. 

5. Zelf variëren. Als je een eigen koffiemachine hebt, kun je eindeloos experimenteren met koffiebonen, melkschuim en siroopjes. Op deze manier kun je een unieke signature-drankje maken en je koffie zetten hoe jij het precies wil. 

6. Koffieabonnement. Je kan ervoor kiezen om een koffieabonnement te nemen. Er zijn verschillende aanbieders (bijvoorbeeld Koffiejuffrouw, Roast of Heren van de koffie) en je krijgt elke maand versgebrande koffiebonen thuisgestuurd. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je nooit zonder koffie zult komen te zitten. Handig toch? 

7. Koffie is gezond. Het is wetenschappelijk bewezen dat koffie een aantal positieve effecten op de gezondheid heeft. Zo is koffie goed tegen een te hoge bloeddruk en neemt het risico op diabetes af wanneer je regelmatig een kopje koffie drinkt. Voor je gezondheid alleen al zou je een koffiezetapparaat kopen. 

8. Goede gastheer of -vrouw. Wanneer je een koffiemachine thuis hebt staan, kun je ook je gasten van lekkere koffie voorzien wanneer ze bij je op bezoek zijn. Daarmee maak je je gasten erg blij en zullen ze je sneller te vriend houden! 

9. Compost. Koffieprut is waardevol materiaal, want het kan als compost worden gebruikt. Het bevat verschillende mineralen zoals magnesium, fosfor, kalium en koper en dit is erg goed voor plantjes. Wanneer je je eigen koffie zet, heb je dus bijna geen afval omdat je de koffieprut gewoon op de composthoop mag gooien. 

10. Mooie keukenapparaat. Tenslotte zul je een mooi apparaat hebben om naar te kijken. Het kan soms echt wat toevoegen aan je interieur. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een mooi kleuraccent in je keuken, dan kun je kiezen voor een koffiezetapparaat in een leuk kleurtje.