ABNY
Image default
Bedrijven

Hoe wordt de mediation in Rotterdam uitgevoerd?

Zit je nu in een conflict en wil je graag zo snel mogelijk een oplossing vinden? Dan is zakelijke mediation in Rotterdam een goede keuze. Het is logisch dat je dan van tevoren wil weten wat je ongeveer kan verwachten. Zo kun jij je optimaal voorbereiden en dat zal het onderhandelen soepeler laten verlopen. De eerste stap is een intakegesprek. De mediator die de mediation in Rotterdam uitvoert zal tenslotte een goed beeld moeten krijgen van het conflict en van de belangen van de betrokken partijen. Daarna zal de mediator enkele oplossingen opstellen die een goede optie zouden zijn. Zo kunnen beide partijen aangeven welke optie zij het beste vinden. Uiteraard zal er bij de mediation in Rotterdam onderhandeld moeten worden over de oplossing, omdat dit ook weer voor een discussie zal zorgen. Hebben de partijen eenmaal een oplossing gekozen en zijn ze het met elkaar eens? Dan worden er afspraken gemaakt. Deze afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Dit betekent dat beide partijen zich aan de afspraken moeten houden. De mediation in Rotterdam is dan klaar. De partijen zullen nu samen moeten werken om te voorkomen dat er opnieuw een conflict ontstaat over hetzelfde onderwerp.

Waarom zorgt de mediation in Rotterdam ervoor dat conflicten sneller worden opgelost?

Ben je betrokken bij een conflict en wil je dat zo snel mogelijk oplossen? Dan kun je voor de mediation in Rotterdam kiezen. Het zelf oplossen van een conflict is nogal lastig aangezien je niet voldoende ervaring of kennis hebt om daar zelf mee aan de slag te gaan. Ook ben jij waarschijnlijk één van de partijen die bij het conflict betrokken is, waardoor je niet objectief naar de situatie kan kijken. Het is dan veel effectiever om voor de mediation in Rotterdam te kiezen. Hierbij wordt het verhaal van beide partijen gehoord en de belangen worden in kaart gebracht. Vervolgens wordt er een oplossing gezocht waar beide partijen tevreden over zijn. Doordat beide partijen het eens zijn met de oplossing, zal het conflict snel opgelost zijn. Tevens is het dankzij de oplossing die door de mediation in Rotterdam tot stand is gekomen mogelijk om samen naar een bepaald doel toe te werken. Dit is natuurlijk veel effectiever dan wanneer je zelf probeert om de ander van jou gelijk te overtuigen. Hoe sneller je kiest voor mediation, hoe eerder het conflict opgelost zal worden. Daar heeft iedereen baat bij.

http://www.mediationkameramsterdam.nl/mediation-rotterdam/