ABNY
Image default
Woning en Tuin

5 essentiële tips om rekening mee te houden bij het verbouwen

Als bouwexpert doe ik natuurlijk niets anders dan bouwen en verbouwen. Verbouwen kan een hels klusje zijn als je het niet goed aanpakt of als je geen beroep doet op een vakman. Daarom zet ik even 5 tips op een rijtje voor je. Al kan je mij natuurlijk ook even mailen en pakken we je verbouwing samen aan!

Tip 1 l Ga georganiseerd te werk

Als ervaren bouwexpert weet ik: chaos zorgt voor problemen. Een duidelijke structuur, planning en administratie zijn noodzakelijk om het hele proces op een vlotte manier te doorlopen. Zorg dat je steeds aan belangrijke informatie kan, houd de planning in de gaten en pak ruimte per ruimte aan. Verbouwen moet ook nog een beetje leefbaar blijven, tenzij je natuurlijk tijdelijk kan uitwijken naar een andere woonst.

Tip 2 l Hou je aan de planning

Wij vakmannen werken natuurlijk ook met meerdere klanten en planningen, daarom is het ook belangrijk dat we op het aangegeven moment bij jou terecht kunnen. Zorg dus dat je verschillende leveranciers en aannemers zich aan de planning houden. Het materiaal kan je beter te vroeg in huis hebben dan te laat. Als de renovatiewerken moeten stilgelegd worden, dan verlies je niet alleen tijd, maar heel vaak ook veel geld.

Tip 3 l Durf te beslissen

Op sommige momenten zal je knopen moeten doorhakken. Het uitstellen van beslissingen kan ook weer tot vertragingen leiden. Durf dus knopen doorhakken op buikgevoel en laat je voor de rest assisteren door ervaren professionals.

Tip 4 l Ga niet overhaast te werk

Verbouwen kost geld, kost energie en kan een groot stuk van je leven gaan bepalen. Houd daar rekening mee. Neem voldoende tijd om je verbouwingen aan te pakken, geloof me: zelfs dat werkt voor een vakman ook makkelijker. Wil je een kwalitatief resultaat dan moeten wij ook onze tijd kunnen nemen. Hou er bovendien rekening mee dat als wij onze werkzaamheden afronden, jij waarschijnlijk nog wel wat werk hebt om alles in te richten.

Tip 5 l Check of je subsidies kan krijgen

Besparen op kwalitatief materiaal of een professionele vakman is geen goed idee, maar bekijken of je subsidies kan krijgen voor je verbouwingen is wel verstandig. Meer nog, een goede vakman helpt je om door het bos de bomen nog te zien. Hij wijst je op welke subsidies er zijn en zet je op weg om de papierwinkel in te vullen.

Laat je bijstaan door een ervaren vakexpert

Wil je dat je verbouwingen van een leien dakje lopen, dan is enige hulp waarschijnlijk welkom. Geef me gerust een seintje. Als bouwexpert heb ik heel wat ervaring bij het begeleiden van verbouwingen. Zo kan jij er zeker van zijn dat het eindresultaat perfect is.

http://www.xavierdebouwexpert.be