ABNY
Image default
Woningen

Wat is deze woning eigenlijk waard?

De waarde van uw woning is natuurlijk vooral het woongenot dat u ervan heeft. Een fijne woning, waarin u zich prettig voelt in een goede buurt is belangrijk. Het grootste deel van het jaar zult u helemaal niet bezig zijn met het prijskaartje van uw woning.

Er zijn echter momenten dat dit prijskaartje wél belangrijk wordt. Zo zult u bij het ontvangen van de WOZ-beschikking met de nodige aandacht proberen te ontdekken of deze waarde niet te hoog is vastgesteld. Want een te hoge WOZ-taxatie leidt tot een hogere OZB.

Nog belangrijker wordt de waarde van uw woning op het moment dat u besluit te verhuizen. Wanneer de oude woning verkocht moet worden, is de taxatiewaarde een belangrijke factor bij het vaststellen van de verkoopprijs, maar ook als u een woning koopt zal de taxatieprijs uw natuurlijke interesse hebben. Uiteraard zijn er ook andere factoren die de uiteindelijke verkoopprijs bepalen, zoals de onderhandelingsvaardigheden van de koper en verkoper, maar de verkoopprijs van uw woning zal in de meeste gevallen niet ver van de taxatieprijs liggen.

Ook bij (her)financiering kan de taxatie van de waarde van uw woning een grote rol spelen.

Specialist in woningtaxatie in Westervoort

Bolck Makelaar Westervoort is dé onroerend goed specialist van Westervoort en omgeving. Wij schatten de waarde van een woning in op verzoek van verkopers of kopers. Daarnaast kan onze WOZ-taxatie helpen om bezwaar te maken tegen een te hoge belastingaanslag.

Bolck Makelaardij & Taxaties is officieel taxateur voor zowel de WOZ als de NWWI en kunnen taxaties uitvoeren voor zowel de koper als de verkoper.

U kunt er dus van op aan dat we bij de taxatie met alles rekening houden. Zo kijken we bij de taxatie van de woning niet alleen naar de bouwkundige constructie en de staat van onderhoud, maar ook naar zaken als het bestemmingsplan, milieuaspecten en de actuele marktsituatie.

Na de taxatie ontvangt u een uitgebreide rapportage waarin wij onze conclusies onderbouwen met onze eigen waarnemingen en externe bronnen. Hierbij volgen we het uniform taxatiemodel van de NVM. Dit model is algemeen bekend in Nederland en kan helpen bij, bijvoorbeeld, de onderhandelingen of een hypotheekaanvraag.

Weten wat uw (toekomstige) woning waard is? Bolck Makelaardij & Taxaties uit Westervoort zoekt het graag voor u uit.

https://www.bolckmakelaardij.nl/makelaardij/makelaar-westervoort/