ABNY
Image default
Dienstverlening

Een niet zo populair huisdier

Een niet zo populair huisdier
Wat is jouw favoriete huisdier? Een hond, je trouwste kameraad waarmee je zo lekker kunt wandelen? Of een kat misschien, een dier met een onvoorspelbaar eigen willetje en dito karakter? Een cavia, hamster of konijn kan ook leuk zijn, zeker ook voor kinderen. Net als vissen: met een mooi aquarium haal je niet alleen nieuwe huisdieren maar ook een ware eyecatcher in huis. Wist je dat vissen de populairste huisdieren zijn? Dat komt vast en zeker doordat ze vrij weinig onderhoud vereisen, al is het natuurlijk wel belangrijk om het aquarium geregeld schoon te maken en van vers water te voorzien.
 
Je eigen kinderboerderij
Woon je wat groter dan kun je ook aan grotere dieren denken. Kippen in de tuin bijvoorbeeld, hartstikke gezellig en ook nog eens dagelijks verse eieren. Of doe eens gek, en neem een geit of varkentje. Alleen als je echt een ruime tuin hebt uiteraard, want zo’n dier moet zich wel vrij kunnen bewegen. Met een beetje goede wil en vrije tijd tover je je tuin om in een kinderboerderij!
 
Ook vogels zijn in Nederland populair om te houden. Een enkele kanarie is een optie, maar een flinke volière in je achtertuin biedt ook volop mogelijkheden. Hartstikke gezellig, dat gekwetter!
 
Gratis en voor niets
Geen geld of ruimte voor een huisdier? Gelukkig ‘krijg’ je een heleboel dieren gratis en voor niets. Kijk maar eens naar alle vogels die dagelijks in je tuin of op je balkon landen. Zeker als je wat voer voor ze achterlaat komen ze vast en zeker regelmatig bij je op bezoek. Of hang een nestkastje in je tuin, en hoop dat er in het voorjaar een vogel-echtpaar intrekt om hun nageslacht in te verwelkomen.
 
Wist je dat er ook in je huis volop dieren aanwezig zijn? Zelfs als je geen huisdieren hebt? Misschien wil je het ook helemaal niet weten…
 
Muizenplaag Rotterdam
 
Je hebt de koppen in het nieuws laatst vast wel gezien. Een muizenplaag in een supermarkt in Rotterdam! Maar daar niet alleen, winkels, restaurants maar ook woningen door het hele land krijgen geregeld bezoek van deze kleine diertjes. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.
 
Niet alleen muizen komen namelijk ongevraagd en onverwacht bij je in huis wonen. Ook spinnen hebben er nogal een handje van. Wist je dat er in een gemiddeld Nederlands huis zeker 1500 spinnen wonen? Ieks!

https://ongedierteassistent.nl/