ABNY
Image default
Beauty en verzorging

Er goed uit zien met permanente make-up als fanatiek sporter

Je sport hard, werkt jezelf in het zweet om jezelf goed te voelen en wellicht ook om er goed uit te zien. Als je dit regelmatig doet, misschien zelfs dagelijks dan is make-up extra veel werk. Je moet het er steeds op en af halen of wellicht kies je er zelfs voor om geen make-up te dragen.

Wat als je nou steeds perfecte oog make-up, wenkbrauwen en lipcontouren hebt, ongeacht van hoeveel je zweet tijdens jouw favoriet sport? Dat is wat permanente make-up doet.

Wat is permanente make-up?

Goede vraag! Wat is permanente make-up? Nou, dit proces heeft wel wat weg van tatoeëren maar de inkt zit dichter bij de oppervlakte zodat het maximaal 2 tot 5 jaar blijft zitten. Een specialist zal dan ook dezelfde hygiëne regels naleven als een tattooeerder, ontvangt hetzelfde certificaat en wordt regelmatig gecontroleerd. Zonder vergunning en dit certificaat wordt er geen permanente make-up gezet!

Welke mogelijkheden zijn er met permanente make-up?

Ze zijn al even kort genoemd maar er wordt dus gericht op wenkbrauwen, lipliner en eyeliner.

Permanente wenkbrauwen

Een vaak gebruikte methode om wenkbrauwen voller te maken is via 3D hairstrokes of microblading. Met kleine mesjes wordt hierbij pigment aangebracht in de huid om zo tot een natuurlijk ogend resultaat te komen. Dit klinkt misschien eng maar het is volkomen veilig en de al genoemde hygiëne is hier zeer belangrijk.

Permanente lipliner

Dit is vrij simpel uit te leggen. Het is lipliner, maar dan permanent. Simpel toch? De contouren worden aangebracht door de schoonheidsspecialist en voor je het weet ziet de mond er weer fantastisch uit.

Permanente eyeliner

Als laatste dan de eyeliner. Om de ogen voortdurend een sprekende uitstraling te geven wordt hier ook pigment aangebracht rond het oog. Dit is ook zeer geschikt voor mensen die geen oogpotlood kunnen verdragen maar toch graag dit resultaat willen bereiken.

Waar vind ik een schoonheidssalon die permanente make-up zet?

Dit is de meest eenvoudige vraag want dat is gewoon ‘overal’. Ik weet zeker dat niet ver van jouw favouriete sportschool, tennisveld, voetbalveld of welk veld dan ook een schoonheidssalon zit die deze methodes beheerst. Voor permanente make-up in Den Haag kan je langs gaan bij schoonheidssalon Farm de Beauty maar ook in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Maastricht en nog veel meer plaatsen zitten schoonheidssalons die permanente make-up methodes beheersen.