ABNY
Image default
Kinderen

Verschillende soorten duurzaam speelgoed

Langer spelen met duurzaam speelgoed

We willen altijd het beste voor onze kinderen. Het beste onderwijs, de beste kansen op de arbeidsmarkt, maar wat nou als je keuzes voor je kinderen kunt maken die nu en later beïnvloeden? Duurzaam speelgoed is één van deze keuzes. Met ons speelgoed zorg je voor een veilige omgeving voor de kinderen, nu en in de toekomst. Het duurzaam speelgoed van Durakids wordt gemaakt van hout. Hierdoor is het product veilig voor jouw kind en werk je mee aan een beter milieu. Met het kopen van houten speelgoed geef je bomen de kans op een tweede leven. Waar bomen na het produceren van hun product (bijvoorbeeld rubber) normaal werden gekapt en verbrand, gebruiken wij deze bomen om er duurzaam speelgoed van te maken. Naast het feit dat je helpt met een tweede leven voor bomen, help je ook mee aan het verminderen van plastic in de wereld. 

De voordelen van houten speelgoed

Voor het maken van houten speelgoed heb je niet veel nodig. Hout, lijm, schroeven en verf op waterbasis is voldoende. Ook is het productieproces erg simpel. Vergeleken met het produceren van plastic speelgoed, ben je met hout veel sneller klaar. Bij het produceren van plastic speelgoed komen ook veel stoffen vrij die schadelijk zijn voor het welzijn van jouw kind. Daarnaast ontstaat er ook veel meer plastic afval bij het produceren van plastic speelgoed. Hier heeft houten speelgoed geen last van! Naast het feit dat houten speelgoed goed is voor het milieu is het ook nog eens erg duurzaam. Waar een plastic auto ongeveer een jaar meegaat, kunnen je kleinkinderen nog met de houten treinset spelen waar jij vroeger mee speelde. Het gaat makkelijk generaties mee. Houten speelgoed is in aanschaf dan wel duurder dan plastic maar de kwaliteit is ook veel hoger. Je geniet er langer van. 

Wat voor houten speelgoed heeft Durakids?

Bij Durakids vind je voor ieder kind wel wat wils. Onze webshop is gevuld met een rijk assortiment in duurzaam speelgoed. Hieronder hebben we een paar populaire producten op een rijtje gezet; 

Houten speelgoed werkbanken

Papa werkt al jaren als klusser en nu wil zoon graat met hem meedoen. Elke jonge klusser kan wel een werkbank gebruiken. Wij hebben een groot aanbod houten speelgoed werkbanken in onze webshop. Groot of klein maakt niet uit. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen! Elke houten werkbank komt met bijbehorend gereedschap. Zo kan de kleine klusser snel aan de slag. 

Houten speelgoed gereedschap

Zou je graag meer of ander gereedschap willen aanschaffen? Wij verkopen ook los houten speelgoed gereedschap. Het aanbod is gigantisch. Van 25-delige gereedschapskisten, zoals de gereedschapskist van Thimbletoys, tot een Classic World gereegdsschapsgordel of een Buurman en Buurman Kinder Hamer. Zo bouw je een kleine werkbank uit tot een echt kinder-bouwbedrijf! 

Houten knikkerbanen

De ouderwetse knikkerput bij de speeltuin is erg leuk in de zomer. Maar op de wat koudere dagen of juist tijdens de heerlijke tuin barbecues komt een houten knikkerbaan goed van pas! Laat de knikkers vrij rollen in verschillende parkoersen. Bouw samen met je kind een eigen baan en spelen maar. We hebben meerdere houten knikkerbanen in de webshop. Voor jong en oud. Onze favoriet is toch wel de Quadrilla Knikkerbaan. Deze knikkerbaan bestaat uit 134 onderdelen en kan op verschillende manieren gebouwd worden. Zo kun je jaren ermee spelen. 

Houten kinderpuzzels

Puzzelen is voor iedereen. Het is een leuke manier om je kinderen iets te leren. Daarom hebben wij bij Durakids een groot aanbod houten kinderpuzzels. Van platte kleuren puzzels voor het lerende kind tot 3D puzzels voor de kleine genieën. Ga de uitdaging samen aan en word steeds beter! De houten puzzel Europa van Goki is onze favoriet! 

Naast het bovengenoemde houten speelgoed hebben we bij Durakids ook een verschillende knutselpakketten, houten bouwblokken, houten poppenhuisjes en meubels en meerdere treinen en auto’s. Neem een kijkje op onze website en ervaar hoe leuk het kan zijn om duurzaam speelgoed voor je kinderen te kopen. 

https://www.durakids.nl/