ABNY
Image default
Bedrijven

Duurzaamheid

We weten allemaal dat we binnenkort een bijdrage moeten gaan doen aan het milieu. We gebruiken veel te veel afval, met name plastic. Daarnaast zijn we allemaal schuldig aan de uitstoot die we leveren. En dat komt niet alleen door de auto’s en vrachtwagens op de drukke wegen van ons land. Het komt ook door het voedsel wat wij eten. Zo is voor het vlees wat we eten veel energie nodig. Voordat een koe klaar is om geslacht te worden en het vlees te kunnen eten is er al kilo’s eten ingegaan en is er heel veel uitgestoten.

Om er voor te zorgen dat we onze kleinkinderen een goed en gezond leven kunnen bieden zonder dat ze een hap pure koolstofdioxide in hoeven te ademen is het belangrijk dat we ons allemaal bewust worden van het probleem dat we zelf hebben gecreëerd. Maar bij het bewust zijn van het probleem los je op zich nog niets op natuurlijk. We moeten acties gaan ondernemen. Zowel individueel als gezamenlijk. En dat is lastig omdat de economie hier niet op ingericht is. Vroeger was het milieu namelijk nog geen probleem. Maar hoe ga je een economie, dat zo complex is vandaag de dag, nog veranderen van opzet. Dat is eigenlijk niet te doen. Het vraagt een totaal andere mindset van de consument. In onze aard zit namelijk dat we dingen moeten bezitten. We moeten dingen hebben. Maar als we naar een meer geschikte economie willen werkt dit niet. We moeten naar een circulaire economie toe. Dit betekent dat we dingen moeten lenen van een bedrijf. En dat zij op hun beurt er voor zorgen dat alles altijd op orde is en dat de grondstoffen die worden gebruikt weer hergebruikt kunnen worden, zodat niks verloren gaat. En dat geldt ook voor duurzame oplossing, zoals voor een omvormer zonnepanelen.

Verder moeten we ook op zoek naar andere duurzame oplossingen. Zo moeten we af van de cv-ketels. Dit kost veel gas en zorgt dus voor veel uitstoot. Daarom is het aan te raden om gebruik te maken van een pellet boiler. Deze maakt gebruik van samengeperste houtsnippers dat overblijft uit houtzagerijen, wat anders weg wordt gegooid.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/