ABNY
Image default
Woning en Tuin

Het onderhouden van een zwembad

Het hebben van een tuin is voor veel mensen een droom. Het is lekker om een privé zwembad te hebben en je kan ermee pronken. De mensen die al een zwembad hebben weten echter dat het hebben van een zwembad in de tuin niet zo’n droom is als ze hadden gedacht. Het onderhouden van een tuin kost namelijk een hoop geld en tijd.

 

Het belangrijkste aan het onderhouden van het zwembad is het water. Het water moet niet te zuur zijn, niet te basisch, het moet hygiënisch blijven, het mag niet troebel worden en het moet blijven stromen. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om je te verdiepen in de chemische kant van het onderhoud. Welke stoffen meng je met het water om het water op de geschikte zuurgraad te krijgen? Welke chemicaliën doe je in het water om ervoor te zorgen dat het chloor beschermd wordt tegen uv-straling? Weet je zeker dat het water niet te corrosief wordt voor de betegeling? Verder is het heel erg belangrijk om elke dag het zwembadwater de tijd te geven om te stromen. Als dat niet gebeurd geef je algen de gelegenheid te groeien, kan het water troebel worden door een ophoping aan fijn materiaal en trek je onder andere muggen aan. Het is daarom ook aangeraden om een tuinpomp te kopen.

 

De betegeling van het zwembad is de enige laag die het water beschermt tegen alles wat daarbuiten ligt. Het is daarom cruciaal om de betegeling schoon en in goede staat te houden, omdat je anders de kans loopt dat er bijvoorbeeld algen op gaan groeien of er andere brokstukken op blijven. In dit soort gevallen loop je het risico dat de betegeling stuk gaat en er aarde je zwembad in begint te stromen. 

 

Ten slotte moet je eraan denken om je filter schoon te houden. Je filter zorgt ervoor dat het water ververst wordt. Als je je filter te lang door laat werken zonder onderhoud te plegen, bestaat de kans dat er een ophoping in de filter plaatsvindt, wat leidt tot een drastische vermindering van de kwaliteit van het badwater. In sommige gevallen kan het water dan uit het bad gaan lopen. In dat soort gevallen is het aan te raden een dompelpomp te gebruiken.

 

https://www.waterpompshop.nl