ABNY
Image default
Groothandel

Dubbel glas online bestellen

Dubbel glas: wat is dit voor glassoort en wat heb je er aan?
Enkel glas komt in Nederland nauwelijks meer voor. Afgezien van oude woningen of historische panden als kerken en historische herenhuizen, is dubbel glas tegenwoordig de norm. Wat wordt er exact onder dubbel glas verstaan? Welke varianten zijn er op het gebied van dubbele beglazing? En wat levert dubbele beglazing op qua voordelen?

Soorten en benamingen voor dubbel glas
Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten, waartussen een luchtlaag of een gaslaag zit voor extra isolatie. Dit glas type wordt ook wel HR++ glas genoemd. Er bestaat ook isolerend glas dat uit drie lagen bestaat en nog eens extra isoleert. Ook komt wel de benaming isolatieglas voor als verzamelnaam voor alle typen isolerend glas.

Dubbele beglazing heeft meerdere pluspunten
Dubbele beglazing heeft enkele interessante voordelen. De belangrijkste is dat warmte beter wordt binnengehouden en je dus uiteindelijk geld kunt besparen op de nota van jouw energiebedrijf. Ook koude houd je met dubbelglas beter buiten. Verder helpt dubbele beglazing ook goed om geluiden te dempen. De meerwaarde is op isolatieniveau dus zowel op thermisch als op akoestisch vlak merkbaar. Ten slotte is isolatieglas ideaal omdat het een sterk soort glas is. Dit voorkomt situaties waarbij het glas direct breekt als buurtkinderen er met een bal tegenaan trappen. Maar ook maakt sterk glas het inbrekers een stuk moeilijker om hun slag te slaan. Ten slotte hebben glazen met een dubbele plaat het voordeel dat ze er mooi en strak uitzien, terwijl ze goed warmte doorlaten. Op die manier haal je goedkoop licht en warmte in huis. En dat is op de langere termijn gunstig voor het energieverbruik.

Bekijk onze glasvoorraad en bestel jouw dubbel glas
Als je dubbele beglazing wilt om een oud historisch pand op te knappen of jouw oude huis beter te isoleren, kies dan voor een voordelige aanbieder die kwaliteitsglas levert tegen scherpe prijzen. Bij ons kun je terecht voor dit soort glas en heb je de keuze uit tal van glassoorten. Wij kunnen zowel grote als kleine partijen glas leveren in de door jou gewenste formaten. Bekijk nu ons complete assortiment en de mogelijkheden die wij bieden via onze website. Bestellen kan eenvoudig en snel online via www.glaskoning.nl. Natuurlijk kun je ook eerst een vrijblijvende offerte aanvragen voor de door jou gewenste glasplaten.