ABNY
Woning en Tuin

Elektrisch alternatief voor een gas cv ketel

Elektrisch alternatief voor een gas cv ketel.

Wanneer u wilt verwarmen zonder gas, is een elektrische cv een goed alternatief.

Het staat allemaal nog een klein beetje in de kinderschoenen en er moet veel gebeuren als u van het gas af wilt. Maar met wat hulp komt u een heel eind.

Uw huis verwarmen met fossiele brandstof zoals aardgas gaat over een tijdje niet meer en zullen we moeten overstappen naar duurzame energiebronnen.

Het is dus slim om nu alvast voorbereidingen te treffen in uw huis. Isoleren is handig, zonnepanelen zijn dan nodig als u alles straks elektrisch heeft, anders gaat het qua kosten toch uit de klauwen lopen, en dat wil niemand. 

Op de website van elektrischeboiler.eu kunt u terecht voor advies. Zo hebben zij elektrische cv ketels van Elterm. 

De elektrische ketel van Eltherm is energiezuinig door de microprocessor gestuurde elektronica. Langdurig comfort en maximale energiebesparing.

Er vind geen verbranding plaats en dus is er geen kans op koolmonoxide vergiftiging.
Er geen afvoer nodig. Geen schoorsteen en buizen meer op het dak. En de elektrische cv ketel is zodoende nagenoeg onderhoudsvrij.

Een van de voordelen van een elektrische cv ketel ten opzichte van een gas ketel en warmtepomp is dat de elektrische cv ketel makkelijker te onderhouden is.

Met de elektrische cv ketel van Elterm kunt u op een eenvoudige en veilige manier uw vloerverwarming en radiatoren verwarmen. Bovendien kunt u gewoon uw huidige radiatoren of vloerverwarmingssysteem blijven gebruiken.

Elektrische cv’s zijn leverbaar voor alleen verwarmen of in combinatie met een elektrische boiler of een elektrische doorstromer voor het warme douchewater.

 

 

In de aan/uit modus zijn o.a. de volgende slimme thermostaten er op aan te sluiten: E-Thermostaat, Toon, Nest, Honeywell Lyric T6, Honeywell Round, Netatmo, Tado.

Kijkt u ook eens op de website van elektrischeboiler.eu.

Op deze site staat ook een tabel, zo kunt u zien welke elektrische cv voor u het meest geschikt is. Bovendien staan er op deze website talloze zinnige tip en tricks over wat er allemaal bij komt kijken als u volledig gasloos wilt gaan wonen.

 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/elektrische-cv/

Gerelateerde artikelen

De architect aan het werk in de natuur

Voordelen van gietvloeren

Lamellenafdekking