ABNY
Image default
Gezondheid

CBD olie, wat is het nou eigenlijk en waar moet je allemaal op letten?

In dit artikel gaan we uitzoeken wat CBD is en hoe het in uw voordeel kan werken. In juni 2018 stond de Food and Drug Administration (FDA) het gebruik van CBD-olie toe voor de behandeling van 2 soorten epilepsie. Men kan dus stellen dat CBD wel degelijk werkt voor de behandeling van enkele specifieke aandoeningen of ziekten. Laten we meer te weten komen.

Wat is CBD olie dan eigenlijk?

CBD staat op de lijst van verschillende verbindingen genaamd cannabinoïdes die in de plant worden aangetroffen. Er is veel onderzoek gedaan naar verschillende therapeutische toepassingen van deze olie.

In principe bevat CBD-olie een geconcentreerde vorm van CBD. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat de concentraties en het gebruik ervan variëren. Dus, je kunt een expert raadplegen voordat je CBD gebruikt voor je aandoening.

Waar kunnen we het mee vergelijken?

In de plant is de bekendste stof delta-9 tetrahydrocannabinol aka THC, volgens de meeste rapporten. En THC is het meest actieve deel van marihuana. In feite heeft marihuana zowel CBD als THC in zich. En de effecten van beide stoffen variëren.

Wanneer het wordt gerookt of in de keuken wordt gebruikt, geeft THC een “hoog” effect. Eigenlijk heeft THC de neiging om af te breken in hitte of wanneer het het lichaam binnenkomt. Aan de andere kant is CBD niet psychoactief, wat betekent dat het geen effect heeft op je gemoedstoestand wanneer het wordt geconsumeerd.

Maar CBD kan wel veranderingen in je lichaam teweegbrengen. In feite kan het, volgens sommige onderzoeken, ook veel medische voordelen hebben.

Waar komt de olie precies vandaan?

CBD wordt verkregen uit de plant. Gewoonlijk staat de plant bekend als marihuana of hennep op basis van de graad van THC. Het is belangrijk om op te merken dat legale hennepplanten niet meer dan 0,3% THC mogen bevatten, volgens de Farm Bill.

Marihuanaboeren hebben hun hennepplanten gekweekt om meer THC en vele andere verbindingen te produceren. Echter, deze boeren veranderen de plant op geen enkele manier. Deze planten worden gebruikt om CBD-olie te produceren.

Hoe gaat het allemaal in zijn werk?

Alle soorten cannabinoïdes hechten zich aan enkele specifieke receptoren in je lichaam om een speciaal effect te creëren. En hetzelfde geldt voor CBD. Eigenlijk produceert je lichaam sommige soorten cannabinoïdes automatisch. Ook heeft het twee krachtige receptoren voor CBD: CB 2 receptoren en CB1 receptoren.

Voor zover het CB1 receptoren betreft, zijn deze te vinden in uw hele lichaam. Echter, veel van deze receptoren zijn ook in uw hersenen te vinden. De receptoren die in de hersenen worden gevonden helpen bij herinneringen, eetlust, denken, stemming, emoties, pijn, beweging en vele andere functies. En dit zijn de receptoren waaraan THC zich vasthecht. Aan de andere kant zijn CB2-receptoren heel gewoon in je immuunsysteem, en ze hebben een invloed op pijn en ontsteking.

In het verleden geloofden onderzoekers dat CBD2 receptoren de receptoren zijn waar CBD zich aan hecht, maar nu weten ze dat CBD zich niet aan een van de receptoren hecht. In feite lijkt het erop dat het je lichaam helpt om beter gebruik te maken van zijn eigen cannabinoïden.

http://www.youtube.com/watch?v=M1Ts51ZJiL8

https://cbdproject.nl/thc-olie/