ABNY
Woning en Tuin

Tiny Houses

Als u een tiny house wilt kopen, kunt u de elementen met verschillende uitbreidingsmogelijkheden en montagesystemen van speciale fabrikanten kopen. Expediteurs, grote projectontwikkelaars, rederijen, logistieke en expeditiebedrijven bieden grondstoffen aan. Omdat containers vooral in de bouwsector worden gebruikt als tijdelijke accommodatie, administratie- en opslagruimten, kunnen hier al aangepaste containers worden aangeschaft met nuttige apparatuur en combinatiemogelijkheden.
 

Tiny house kosten en modelvarianten

Een tiny house met zonnepanelen, water- en elektriciteitsaansluitingen en basissanitair met douche en toilet is beschikbaar vanaf ongeveer 60.000 euro.
 
Afgedankte lege containers, die nog steeds geschikt zijn voor de bouw van tiny house, kosten vanaf 5.000 euro op de tweedehandsmarkt. In het algemeen kosten vloerplaten tussen de 2.000 en 4.000 euro per container. Isolatie en binneninrichting moeten in dezelfde prijsklasse worden berekend. Kant-en-klare losse containers met een woonoppervlak van 20 m² worden aangeboden vanaf een prijs van ongeveer 15.000 euro. Er moet rekening worden gehouden met transport- en installatiekosten, bijvoorbeeld voor een zware kraan.

  
Naast de Nederlandse tiny house fabrikanten zijn er tegenwoordig een hele reeks kleinere fabrikanten voor tiny houses. Maar ook veel grote prefabhuis fabrikanten bieden tegenwoordig een tiny house in hun assortiment aan.
 
Om kosten te besparen, vertrouwen sommige kopers op tiny houses uit Oost-Europa, zoals Polen. Lagere arbeidskosten maken het mogelijk om hier veel goedkoper te produceren. In principe is er niets tegen buitenlandse leveranciers, maar het is sterk aan te raden om uzelf te overtuigen van de kwaliteit van de tiny houses. De kwaliteitsnormen zijn vaak lager. De taalbarrière kan ook problemen veroorzaken. Als er tekortkomingen of klachten zijn, is het voor kopers moeilijk om hun rechten over de nationale grenzen heen te doen gelden.

Gerelateerde artikelen

Vocht in uw kelder of muren?

de specialist op het gebied van slapen

Woon jij in Oss en wil je elektra laten aanleggen in de tuin schakel dan Elektricien Oss in