ABNY
Gezondheid

Verkleining van littekens

De meeste mensen hebben er wel een: een litteken. Achter de meeste littekens zit ook een bijzonder verhaal en zegt veel over het leven van iemand. Misschien ken je wel een vriend die een zware operatie heeft ondergaan en daar een groot litteken aan overgehouden heeft. Vaak zie bijvoorbeeld een rechte streep op de knie van iemand, omdat hij een knieoperatie ondergaan heeft. Echter, er zijn ook heel wat mensen die de waterpokken gehad hebben en daarvan een litteken opgelopen hebben. Ook van een pukkeltje kun je al een lelijk plekje overhouden dat zich tot een litteken vormt. Hoewel het merendeel wel kan leven met een klein litteken, heb je sommige littekens toch liever gecamoufleerd. Maar wat als je dit voor wil zijn? Medimast is specialist in medische hulpmiddelen en heeft zo ook producten voor littekenbehandeling ontwikkeld. Benieuwd naar deze producten? Lees dan snel verder.

De littekenproducten van Medimast werken ter preventie van de vorming van littekens. Zo kun je siliconenverband aanbrengen op de plek van het litteken, dat lijkt op een pleister. Ook heeft Medimast een silliconengel ontwikkeld, die als een tweede huidlaag dient. Gedurende een aantal maanden zal je de siliconengel of het siliconenverband aan moeten brengen op de huid waar zich een litteken heeft gevormd, waarna het litteken zal verzachten. Vervolgens vlakt het litteken af en zal het ook daadwerkelijk verkleinen. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over de zichtbaarheid van het litteken, want hij zal een stuk minder opvallen.

Heb je vragen over de producten van Medimast of benieuwd naar de uitgebreide gebruiksaanwijzing van de medische hulpmiddelen? Bij elk product van Medimast staat uitvoerig beschreven hoe het product toegepast moet worden en voor wie het product geschikt is. Ook als je op zoek bent naar andere medische hulpmiddelen biedt Medimast uitkomsten.

https://medimast.nl/nl/

Gerelateerde artikelen

Ongewenst zwanger?

De beste professionele inrichting voor uw mondzorgpraktijk vind u bij All Dent!

Zonnebank- en nagelstudio: Waar vind je ze en waar moet je op letten?