Gezondheid

Droge huid? Los het op met behulp van een elektrische boiler met anti- kalk functie.

Droge huid? Los het op met behulp van een elektrische boiler met anti- kalk functie.

Een droge huid of eczeem is vervelend en wordt vaak veroorzaakt door (te) hard water. Hard water is slecht voor huid en haar doordat calcium- en magnesiumdeeltjes irriterend en uitdrogend werken. Deze calcium- en magnesiumdeeltjes zijn bepalend voor de hardheid van het water. 

Het is per regio verschillend hoe hard het water is. In Groningen is het water behoorlijk hard, op de Veluwe weer vele male zachter.

Als je in een gebied woont waar erg hard water is zul je veel meer zeep en shampoo nodig hebben om schuim te krijgen en heb je wel twee keer zoveel van een product nodig om je haar, huid of kleding te wassen. Shampoo en zeep lossen veel minder goed op in kalkrijk water namelijk.
Ook zullen er hierdoor zeepresten op de huid en in je pas gewassen kleding achter blijven. 

 

Hoe merk je dat je hard water hebt?

Elektrische huishoudelijke apparaten en leidingen zullen gaan verstoppen door de kalkaanslag en het rendementsverlies van watergebruikende apparatuur is hierdoor ook behoorlijk hoog. 
Hoe hoger de waterhardheid, hoe meer kalkaanslag zich zal vormen.

Dichtingen gaan verharden en zullen hierdoor uiteindelijk gaan lekken. Spoelsystemen verliezen hun spoelkracht. Thermostaatkranen kunnen gaan blokkeren en ontregelt raken. Vaatwas- wasmachines werken minder goed en zullen uiteindelijk stuk gaan. Warmwatertoestellen zoals boilers en geisers verliezen rendement. De warmteafgifte en productie wordt verminderd door kalkaanslag, de kalklaag werkt als een soort issolatielaag. Zo wordt warm water wel heel duur. Er is veel meer kans op roest en corrosie bij hard water, helemaal bij poreuze kalkafzetting.

Als de boiler vol zit met kalk, merk je dat als het water langzamer dan normaal door de kranen stroomt. En indien je de boiler zou willen laten ontkalken is dat een duur grapje omdat dit door een vakbekwaam persoon, met de grootste precisie moet gebeuren omdat je anders nog meer schade toe brengt aan het apparaat.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe boiler zou je er dus goed aan doen een boiler met een anti- kalk functie kiezen en gebruik te maken van een anti- kalk magneet.

 

Een boiler met een anti- kalk functie zorgt ervoor dat de boiler goed blijft werken en niet snel beschadigd zal raken.

Zo bespaar je ook direct op de onderhoudskosten en omdat de boiler kalkvrij zal blijven en heb je gezonder, schoner en veel zachter water en een gezondere huid.

Op de website van elektrischeboiler.eu verkopen elektrische boilers met anti- kalk functie en dat is een goede ontwikkeling, we moeten toch over op all electric. En dat voor enorm lage prijzen. 

Nieuwe modellen van het merk DAT, de DAT ECO Premium en de DAT Nofer ECO Plus, zijn boilers zonder poespas en van bovengemiddelde kwaliteit. 

 

 

Deze nieuwe elektrische boilers hebben een droge weerstand. De verwarmingselementen in de boiler komen hierdoor niet direct in contact met het water en kunnen zo niet aangetast worden door kalk en hoeven dus ook niet vervangen of schoongemaakt te worden!

De elektrische boilers van DAT zijn voorzien van twee tanks, hierdoor heb je minder warmte verlies en is er op deze manier minder menging met het inkomende koude water. 

De elektrische boilers van DAT worden in Europa geproduceerd en verkrijgbaar via elektrischeboiler.eu. Het loont zeker de moeite eens een kijkje te nemen op deze overzichtelijke website.

Gerelateerde artikelen

Coronatest: welke tests zijn er en hoe betrouwbaar zijn ze?

Let op de lengte van de werknemers

Letselschade advocaat in Doetinchem inschakelen na een bedrijfsongeval