Zo help je andere mensen

Sommige mensen houden ervan om anderen te helpen en soms gaat dat dan ten kosten van henzelf. Weer anderen zijn iets minder altruïstisch ingesteld en zorgen er juist voor dat hun directe omgeving het goed heeft. Toch is er altijd een balans tussen deze ‘helpers’ en ‘hulp krijgende’. Tot welke groep hoor jij? Heb jij alles over voor je vrienden, familie en collega’s of zorg je er juist eerst voor dat jij het goed hebt? Iedereen is weer anders en dat is echt helemaal prima. Als het van kinds af aan al duidelijk is dat jij een echte helper bent, dus dat je anderen graag troost, je snoepjes deelt en anderen helpt met hun huiswerk, dan zijn er een paar beroepen die jouw echt helemaal op het lijf geschreven staan. Een van die beroepen is het beroep van de consultant. Nu is het begrip consultant redelijk vaag, het is in ieder geval iemand die advies geeft om zo anderen te helpen. Maar op welk vlakgebied hij of zij advies geeft kan heel erg verschillen. Als jij bijvoorbeeld graag anderen helpt én goed bent met cijfertjes, dan is het beroep consultant salarisadministratie misschien wel iets voor jou. Als consultant salarisadministratie help je bedrijven, van startups tot internationale bedrijven, om hun financiën in orde te krijgen. En dan in het specifiek help je deze bedrijven met het uitbetalen van de salarissen. Voor veel bedrijven zijn de medewerkers het meest waardevolle bezit van het bedrijf, dus leehnavasor als consultant salarisadministratie heb jij een belangrijke taak. Als je iets minder goed bent met de cijfertjes, maar wel goed bent in het omgaan met mensen, dan is het beroep consultant HRM  misschien wel de perfecte baan voor jou. Als consultant HRM werk je voor een bedrijf en help je dat bedrijf met alle soorten personeelszaken. Je helpt dus met werving van nieuw personeel, promotie, beoordeling en ontslag. Dit is dus ook een erg verantwoordelijke baan waarbij jij echt het verschil kan maken.

https://www.cbbs.nl/