Verbouwen

Waarom een Gira Led dimmer kopen?

LED verlichting is goed dimbaar, het wordt dan alleen wel aangeraden om er een goede dimmer voor te gebruiken. Met een Gira LED dimmer, haalt u een oplossing in huis die zonder enige twijfel werkt. LED lampen zijn goed dimbaar, maar niet alle LED lampen! Let er daarom tijdens het kopen op, dat er op de verpakking (dimbaar/dimmable) staat. Wanneer een lamp dimbaar is, zal hij uitstekend werken in combinatie met een Gira LED dimmer.

Waarom kiezen voor een Gira LED dimmer

Gira is een erg bekend merk als het gaat om schakelmateriaal. Dit is ook de reden dat elektriciens vaak de voorkeur hebben voor dit merk. LED verlichting is qua aanschaf iets duurder dan andere soorten verlichting. Om de levensduur te vergroten, is het dan ook verstandig om gebruik te maken van materialen die dan ook geschikt zijn voor LED. U kunt eventueel een dimmer gebruiken die niet speciaal voor LED gemaakt is, alleen loopt u dan wel de kans op knipperende verlichting. Of zelfs dat uw lampen kapot gaan. Dit risico loopt u met een speciale LED dimmer van Gira niet en deze zal de levensduur van uw verlichting dan ook vergroten.

Welke soorten kun je kiezen

Er zijn 3 verschillende soorten Gira LED dimmers. Universeel, Tastdimmers, Nevenpost. Hieronder geven wij meer informatie per soort.

  • Gira LED dimmer universeel: Het gaat hier om een typische dimmer, zoals we die gewend zijn van normale dimmers. De universele LED dimmers zijn voorzien van een draai/drukknop en worden automatisch of handmatig ingesteld.
  • Gira LED tastdimmer: Dit zijn dimmers die werken door middel van aanraking. Met een korte aanraking wordt het licht aangezet en wanneer de dimmer langer wordt aangeraakt, zal het licht dimmen. Voor deze dimmers is een speciale knop nodig, die u eenvoudig kunt bestellen.
  • Gira LED nevenpost: Een nevenpost heeft een draai/druk mogelijkheid en kan gebruikt worden om een universele Gira Led dimmer of een universele Mini Dimactor te bedienen vanaf een of meerdere plekken.

Let op: Niet alle universele LED dimmers zijn geschikt om te gebruiken in combinatie met een nevenpost.

Kan een Gira LED dimmer ook gebruikt worden voor andere soorten verlichting?

Een Gira dimmer kan gebruikt worden voor het dimmen van de meeste soorten lampen (halogeen, gloeilampen, spaarlampen). Maar er moet dan wel goed gekeken worden naar het wattage van de lamp.

  • Voor gloeilampen geldt: 20 – 210W
  • Voor spaarlampen geldt: 3 – 60W
  • Voor halogeen geldt: 20 – 210W

Ondanks de mogelijkheden om LED dimmers te gebruiken voor andere soorten verlichting, is het toch verstandig om ze puur voor LED lampen te gebruiken. Dit is namelijk energiebesparend en daarnaast gaan LED lampen ook nog eens langer mee!

https://www.gira-schakelmateriaal.com/

Gerelateerde artikelen

Bouwkundige keuring in Rotterdam laten uitvoeren

Op zoek naar de voordeligste PVC ramen zonder in te boeten op kwaliteit?

Waarom kiezen voor vloertegels?