ABNY
Image default
Onderwijs

Een carrièreswitch maken? Probeer deze opties!

Wil je graag een andere carrière, omdat je je huidige branche of baan zat bent of omdat je gewoon toe bent aan iets volledig nieuws? Dan zijn er een heleboel verschillende manieren om dit te doen. Het is alleen wel belangrijk dat je iets kiest wat je leuk vindt, anders is de kans groot dat je ook op je nieuwe plek snel uitgekeken raakt. Om je hierbij te helpen hebben we een aantal mogelijkheden ter inspiratie voor je uiteengezet. Zo kun je een vliegende start maken met nadenken over je volgende stap! Lees dus gauw door en kom er achter welke dit zijn.

Maak kennis met Lean Six Sigma

Lean six sigma green belt cursussen kun je relatief eenvoudig online volgen, waardoor je zelfs in deze tijden van Corona kennis kunt maken met Lean Six Sigma. In het kort is dit een verbetermethode die het makkelijk maakt om verbeteringen door te brengen in bedrijfsprocessen. Wanneer je hier voldoende kennis van hebt kun je in iedere organisatie waarde toevoegen en zo zelf uitkiezen in welke branche je aan de slag gaat!

Begin een eigen bedrijf

Weet jij alles van onafhankelijke evalutie, of kun je als geen ander portretten schilderen? Iedereen met een talent of passie heeft het in huis om een eigen bedrijf te beginnen. Je moet het alleen aandurven. Heb je een idee van hetgeen je graag de rest van je leven zou doen, maar is daar geen baan voor te vinden? Begin dan je eigen bedrijf en laat zien dat het zeker wel mogelijk is!

Ga aan de slag voor een goed doel

Ben je nog altijd ten einde raad? Dan is het aan te raden om voor een goed doel aan de slag te gaan. Wanneer je namelijk bij je huidige organisatie niet meer op je plek zit en niet weet waar je wel heen wilt kan het helpen om in ieder geval werk te gaan doen waar anderen iets aan hebben. Op die manier is de kans groot dat je weer voldoening kunt vinden in hetgeen je doet!

Begin aan een opleiding

Een wat langere route naar een nieuwe carrière is het volgen van een opleiding. Je zult dan waarschijnlijk nog even bij je oude baan moeten blijven hangen, maar met uitzicht op iets nieuws moet dat vol te houden zijn. Wanneer je dan je opleiding hebt afgemaakt kun je snel iets nieuws vinden!