ABNY
Woningen

Een bouwkundige keuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning gaat kopen, wil je natuurlijk dat alles goed verloopt. Je kiest een goede makelaar zoals Waltmann, je bereid je goed voor en denkt goed na over de koop van je nieuwe woning. Maar wat nu als er iets mis is met de woning? Dan wil je natuurlijk dat je dit wel van te voren weet. Het zou namelijk vervelend zijn als je achteraf voor verrassingen komt te staan. Een bouwkundige keuring kan dan een goede optie zijn. Wij vertellen je waarom het slim is om dit uit te laten voeren. 

Wat is een bouwkundige keuring?

Zoals de naam het al een beetje vertelt is een bouwkundige keuring het keuren van de staat van je woning. Na een bouwkundige keuring weet je precies hoe de woning ervoor staat. Misschien zijn er bepaalde zaken die aan vervanging toe zijn, dit zal naar voren komen. Er wordt een rapport opgesteld waar precies in staat wat de huidige situatie is en wat eventuele kosten zouden zijn. 

Waarom een bouwkundige keuring bij het kopen van een woning?

Een bouwkundige keuring is dus handig omdat je dan precies weet hoe een woning ervoor staat. Wanneer je een woning gaat kopen wil je zeker zijn van je zaak. Daarom is dit erg handig. Je hoeft je niet druk te maken over onverwachte situaties. Als er wel iets mis is, kan dit je helpen tijdens de onderhandelingen met de makelaar. Hiermee kun je nog wel eens een flink bedrag minder betalen. 

Wat wordt er geïnspecteerd ?

Tijdens een keuring kunnen er allerlei dingen geïnspecteerd worden. Van het dak tot de kruipruimte, het moet allemaal bekeken worden. Wat er precies geïnspecteerd wordt, hangt af van de keuring, hier kan namelijk nog wel eens verschil in zitten. Laat je hier dan ook goed in adviseren zodat je precies weet wat de aandachtspunten zullen zijn. 

Gerelateerde artikelen

Vijf tips voor het verhuren aan expats

Waar moet je op letten als je een huis gaat kopen?

Wij gaan gratis opzoek naar uw droomhuis