ABNY
Dienstverlening

Veilig pijn bestrijden door middel van stroomimpulsen

Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie, oftewel tens, is een niet medicamenteuze methode om pijn te bestrijden. Stroomimpulsen, die toegediend worden door middel van het kleine tens apparaat, zorgen dat pijn vermindert. Tens is voor veel indicaties toepasbaar. Een toepassing waar tens succesvol voor ingezet kan worden is tijdens de zwangerschap.

Tijdens de zwangerschap ervaren veel vrouwen last en pijn door misselijkheid, rusteloze benen, rugpijn en pijn van de weeën. Door het gebruik van tens kunnen deze klachten sterk vermindert worden.

Ongevaarlijke stroomstootjes prikkelen de zenuwen via de huid

Zoals gezegd is het tens apparaat een klein apparaat, het heeft de grootte van een mobiele telefoon. Het tens apparaat geeft kleine stroomstootjes af waardoor de zenuwen geprikkeld worden. De prikkeling van de zenuwen gaat via de huid (transcutaan). Dit gebeurt via elektroden (speciale tens pleisters). Misschien vraagt u zich af of deze stroom niet gevaarlijk is. Dit is absoluut niet het geval, de stroomstootjes zijn volkomen veilig.

Met tens kunt u als gebruiker zelf bepalen op welke sterkte en met welke intensiteit u de stroomimpulsen wilt krijgen. De impulsen voelen licht kriebelend of kloppend en prettig aan. Door de stroomimpulsen wordt de pijnprikkel richting de hersenen verstoort. Hierdoor wordt de pijn niet of minder geregistreerd door de hersenen waardoor u minder pijn ervaart. Ook zorgen de stroomimpulsen ervoor dat het lichaam extra endorfine aan gaat maken. Endorfine is een lichaamseigen pijn-dempende stof.

Uitstekende pijnbestrijding tijdens de zwangerschap en bevalling

Tens kan dus ingezet worden als pijnbestrijding tijdens de zwangerschap. Maar tens kan ook ingezet worden als pijnbestrijding tijdens de bevalling.

Een groot en zeer belangrijk voordeel van tens is dat deze vorm van pijnbestrijding totaal veilig is voor zowel u als voor uw baby. Tens kent bijna geen bijwerkingen, soms kunnen de elektroden pleisters irritatie geven aan de huid. Het tens apparaat mag langdurig gebruikt worden. Het apparaat is erg makkelijk te bedienen en u houdt uw vrijheid, tijdens een behandeling kunt u gewoon rondlopen.

Tens is de perfecte aanvulling bij pijn tabletten of zelfs een uitstekend alternatief voor tabletten!

https://www.mammatens.nl/

Gerelateerde artikelen

Glaszetten kan nodig zijn

Camping of vakantiehuis huren tijdens het Formule 1 weekend

Catering Barneveld