ABNY
Woningen

Razendsnel warm water met een elektrische boiler.

Razendsnel warm water met een elektrische boiler.

Een boiler zorgt voor het warme water in je woning. Dankzij een boiler is het mogelijk te genieten van een warm bad of douche.

Een elektrische boiler echter, werkt op het stroomnetwerk ipv op gas. En over niet al te lange tijd is het verplicht om over te stappen van gas naar all electric. Dus, is je boiler of cv aan vervanging toe, dan ga je natuurlijk voor een elektrische variant.

Een boiler is eigenlijk een ongecompliceerd apparaat; niet veel meer dan een vat gevuld met water, daarin zit een verwarmingselement en een anode. Het verwarmingselement warmt het water op totdat het gebruikt wordt. Het is in feite gewoon een warmwater opslagtank. Alleen is deze tank wel extra goed geïsoleerd zodat het water geweldig lang warm blijft.

De opkomst van de elektrische boilers is booming daar we voor 2050 all elektric zouden moeten zijn, elektrische boilers hebben vele voordelen, ze zijn niet duur om aan te schaffen en ze zijn heel energiezuinig! 

Elektrische boilers van het merk DAT bijvoorbeeld worden gemaakt met een issolatiewand gemaakt van het nieuwste soort polyurethane foam. Hierdoor blijft het water waanzinnig lang warm en is het mogelijk energie te besparen als je bijvoorbeeld gebruik maakt van dag- nachtstroom. Het boilervat van de DAT elektrische boiler heeft slechts 1 lasnaad, wat resulteert in een extra duurzame werking. De snelle opwarmtijd is mogelijk door het standaard 1500Watt verwarmingselement. 


  

 

Deze DAT boilers zijn er in verschillende vormen en afmetingen; zo is er de DAT Nofer ECO Plus. Hiervan is er een handige 10 liter up, een 15 liter in/up en grotere modellen; 30, 50, 80 en 100 liter. Een ander model, de DAT Quality Pro heeft een 50, 80 en een 100 liter. 

Ook is er nog de Aparici Eficiente. Deze elektrische boiler is een plat model en heeft een geringe diepte van slechts 28 centimeter. Deze boilers kunnen dankzij het fraaie strakke ontwerp gewoon in het zicht gehangen worden.

 

De DAT-Aparici Eficiente is, anders dan de eerder genoemde DAT-Nofer Quality Pro, gemaakt met een dubbele tank. Dit heeft zo zijn voordelen; je hebt minder warmteverlies en het verkort de opwarmtijd.

Ook kan er gekozen worden uit elementen met verschillende Wattages; 800, 1200 of zelfs 2000Watt. Dit is perfect als de boiler ergens moet hangen waar niet altijd voldoende stroom aanwezig is zoals bij zomerhuisjes of op een camping. Deze boilers zijn verkrijgbaar in 30, 50, 80 en 100 liter.

De Aparici ECO Smart is nog zo’n slimmerik. Deze ECO Smart zal de eerste zeven dagen je verbruik meten en dan aan de hand van een bepaald algoritme zichzelf programmeren zodat je niet onnodige energie verbruikt. Dat maakt van dit model een zogenoemde slimme boiler!

Al deze, maar ook vele andere merken elektrische boilers zijn te koop op de website van elektrischeboiler.eu.

https://elektrischeboiler.eu/index.php?route=common/home

Gerelateerde artikelen

Het dilemma waar we allemaal wel eens tegenaan lopen: Leren of stoffen bankstel?

Klapraam kopen

Kies voor het juiste nieuwbouw hellend dak