ABNY
Woning en Tuin

Hoe groot moet een eettafel zijn?

De aanbevolen comfortabele ruimte per persoon voor een typische eettafel is 70 cm breed (elleboogruimte) bij 90 cm diep (om uw stoel uit te schuiven); als u echter bereid bent om het wat knusser en gezelliger te maken voor een speciale gelegenheid, kunt u met slechts 50 cm breed per persoon wegkomen.

Dit betekent dat het niet voldoende is om te meten of uw eettafel fysiek in uw eetkamer past. U moet rekening houden met een minimum van 90 cm ruimte voor elke kant waar stoelen zullen staan – dus zorg ervoor dat u uw maten overeenkomstig verhoogt.

Het volgende dat u moet overwegen is de rol die uw eettafel speelt. Is het een centraal punt waar uw huishouden veel tijd doorbrengt? Of is het alleen maar afgestoft voor een etentje en af en toe een bordspel? Hoeveel mensen eten meestal samen en hoe vaak vermaakt u de gasten?

Als het ergens is waar mensen regelmatig studeren of het belangrijkste sociale knooppunt, moet u overwegen hoe comfortabel het zal zijn om lang te zitten en of het materiaal waarvan het gemaakt is, beschadigd zal raken door veelvuldig gebruik. Massief eikenhout is een geweldige optie omdat het duurzaam is en het er mooi uitziet. Als u kiest voor hout, zorg er dan altijd voor dat u het goed verzorgt.

Wat het doel van uw meubilair ook is, het meten van de juiste afmetingen en grootte van uw eikenhouten eettafel is zeer belangrijk. En vergeet niet dat u altijd rekening moet houden met de benodigde ruimte voor zowel de eettafel als de stoelen.

Een vierzits vierkante eettafel is de verleidelijke oplossing als u beperkt bent in ruimte, maar op de lange termijn heeft u misschien wel wat meer ruimte nodig.

Een zes persoons eettafel kan een betere maat zijn als uw huishouden waarschijnlijk zal groeien of misschien als het doel van de kamer waarschijnlijk zal veranderen en uw eettafel zal worden gebruikt voor werk of andere activiteiten. Wees vooral realistisch en denk aan ieders comfort, nu en in de toekomst.

Als het gaat om de juiste hoogte van de tafel voor uw eetkamer, houd dan rekening met eventuele nissen of dalende plafondhoogtes. De standaard hoogte van de eettafel is ongeveer 75-80 cm hoog en de zitting moet ongeveer 30 cm lager zijn dan het tafelblad.

Gerelateerde artikelen

Kachel kopen

Aanbouw laten uitvoeren door een timmerman

Zijn je trapmaantjes versleten? Plaats dan nu antisliprubbertape voor een veilige trap