ABNY
Woning en Tuin

Verhuizen naar een andere gemeente? Wat moet je regelen?

Wanneer je gaat verhuizen naar een andere gemeente komen er nog wat extra stappen bij jou je moet nemen voordat alles geregeld is. Je zal je moeten inschrijven bij de gemeente waar je gaat wonen. Dit moet zelfs binnen 5 dagen nadat je in de nieuwe gemeente bent komen wonen. Doe je dit te laat? Dan kan je een boete krijgen van maximaal 325 euro. Best zonde als deze kosten er na een verhuizing nog een bij komen!

Maar wat moet je nog meer regelen wanneer je gaat verhuizen naar een andere gemeente?

  • Een nieuwe huisarts
  • Een nieuwe dierenarts bij huisdieren
  • Gas, water en licht
  • Telefoon, televisie en internet
  • Omzetten abonnement
  • Wijzigingen postadres

Wanneer je het postadres moet wijzigen naar het nieuwe adres dan is het aan te raden gebruik te maken van de doorstuur service van PostNL. Voor een bepaald bedrag wordt al uw post doorgestuurd naar uw nieuwe adres. Dit scheelt weer zorgen voor na de verhuizing.

Verzekeringen

Meld de verhuizing ook voor je verzekeringen. Je woonplaats heeft namelijk effect op de hoogte van een verzekering. Een fiets bijvoorbeeld is duurder om te verzekeren in Amsterdam dan in een klein dorp. Dit heeft natuurlijk te maken met de kans dat een fiets in Amsterdam eerder gestolen wordt dan in een klein dorp.

Gerelateerde artikelen

Lees hier de 3 populairste vormen van geld anno 2021

Nieuwe mozaïek tegels voor je toilet

Bio ethanol tafelhaard