ABNY
Dienstverlening

Wat zijn de voordelen van gelaagd glas?

Gelaagd glas wordt over het algemeen gebruikt voor veiligheidsdoeleinden. Dit komt omdat zelfs als het glas gebroken is, de PVB-lagen ervoor zorgen dat de glaslagen eraan blijven kleven zodat het niet uit het raamkozijn valt. Dit is vooral handig in huishoudens met kleine kinderen. De PVB-lagen verminderen de transmissie van UV-straling in huis, waardoor de kans op huidaandoeningen afneemt. Het is veel duurzamer dan gewoon glas, ook al kost de installatie geen speciale moeite of tijd. Het is zelfs bestand tegen schokken door stukken metaal en stenen.

Het glas is ook veel minder kwetsbaar voor veranderingen in temperatuur en druk dan gewoon glas. De visco-elastische eigenschappen van de gespecialiseerde PVB-tussenlaag maken gelaagd glas tot een uitstekende geluidsisolator. Dit is een voordeel als er oude mensen of huisdieren in huis zijn.

 

Wat zijn de toepassingen van gelaagd glas?

Gelaagd glas wordt het meest gebruikt in voorruiten van auto’s. Dit komt omdat dit glas niet alleen veel sterker is dan normaal gegloeid glas en niet gemakkelijk zal breken, maar in het zeldzame geval dat het wel breekt, zal het niet in scherpe scherven uiteenvallen, maar de stukken glas zullen aan elkaar plakken en een spinnenwebachtig patroon vormen, waardoor de kans op ernstig letsel wordt verkleind.

 

Goed in extreme situaties

Dit glas is een goede keuze voor gebruik in gebouwen als het gaat om het bieden van bescherming tegen rampen zoals brand of een aardbeving. Dit glas is beter bestand tegen brand dan gewoon glas, wat betekent dat het even duurt voordat het kapot gaat en de bewoners van het gebouw kunnen ontsnappen. Tijdens een aardbeving versplintert het glas niet direct en valt het uit de kozijnen, waardoor het voor mensen een stuk veiliger is om langs ramen te lopen en naar buiten te gaan. Deze toepassing van het glas strekt zich uit tot zowel residentiële als commerciële ruimtes. 

 

Glazen luifels zijn een populaire trend geworden in buitendecoratie, zowel vanwege hun esthetiek als praktische bruikbaarheid. En deze luifels zijn over het algemeen gemaakt van dit glas, omdat het ruw weerbestendig is en tegelijkertijd natuurlijk licht de ruimte binnenlaat, waardoor het een algeheel ruimer uiterlijk krijgt. Etalages en deuren zijn vaak gemaakt van het gelaagde glas, zodat ze blijven staan ​​in geval van een inbraakpoging, aangezien winkels bijzonder kwetsbaar zijn voor overvallen. Om dezelfde reden worden bij de woningbouw zelfs deuren en ramen van gelaagd glas geïnstalleerd.

Gerelateerde artikelen

Kunstgras op Marktplaats tapijt goedkoop te koop

Op een snelle en effectieve manier reinigen

Opslagruimte Veenendaal nodig