ABNY
Financieel

Wat is het nut van bitcoin?

Wat is het nut van bitcoin en andere cryptocurrency is een veelgestelde vraag, en terecht. De koersen zijn hard gestegen, maar waarom zou het je uit moeten maken? Even snel geld verdienen is toch meer dan voldoende? Misschien wel, maar het is niet de juiste insteek om te investeren.

 

Wat is het nut van bitcoin en cryptocurrency?

 

Bitcoin is ooit bedacht als oplossing voor de inflatie en als statement tegen het huidige financiële systeem. Er wordt constant nieuw geld bijgedrukt en dit maakt het geld dat we al bezitten minder waard. We hebben hiermee onze eigen financiën niet meer in de hand. Als de Europese Centrale Bank morgen zonder onze toestemming weer miljarden bijdrukt gaat de inflatie omhoog en onze koopkracht omlaag.

 

Naast deze fundamentele waarde wordt het ook heel veel gebruikt om te speculeren. Crypto koers verwachtingen zijn enkele van de meest gezochte onderwerpen op het internet als de markt hard stijgt. Dit omdat de koersen dan in tegenstelling tot de normale aandelenmarkt ineens vaak over de kop kan gaan. Met een paar tientjes kun je al duizenden euro’s verdienen als je een paar van de goede crypto’s uitgekozen hebt.

 

De prijsvoorspelling van reddcoin bijvoorbeeld wil nog wel eens verschillen afhankelijk van wie je het vraagt. Het is echter niet te ontkennen dat de koers al een paar keer behoorlijk is gestegen. Met een paar honderd euro zou je al een behoorlijk rendement gemaakt kunnen hebben.

 

Het is de vraag of de genoemde coin net zoveel fundamentele waarde heeft als Bitcoin, maar als investering kan het zeer interessant zijn. Dit is de reden dat een hoop mensen met een paar procent van hun salaris of spaargeld speculeren op een koersstijging. Doe dit alleen maar met geld dat je kunt missen en er kan eigenlijk weinig fout gaan. Wie weet hou je er een leuk zakcentje aan over.

 

Gerelateerde artikelen

Visa Card aanvragen doet u bij ons

Aandelen Alphabet

Hoe werkt het verkopen van een vordering?