ABNY
Image default
Marketing

Gezien en gevonden worden met je website

Dat je website gezien en gevonden wordt, is een essentiële voorwaarde voor het succes ervan. Als je website wordt gevonden, dan kan de zoeker die verder gaan verkennen en mogelijk besluiten om zaken met je te doen of je website. Het kan ook zijn dat je website op een andere manier inkomsten genereert. Een website zonder bezoekers heeft uiteraard geen nut. Wat je kunt doen om je website beter vindbaar te maken, daarover gaat dit artikel. We praten hier wel over commerciële websites.

Zoekmachines

Veel mensen die zoeken op het internet, komen op een website terecht door een zoekmachine te gebruiken. Op het startscherm van een zoekmachine vult de zoeker een paar woorden in, die aanduiden naar welke informatie die op zoek is. Omdat Google de meestgebruikte zoekmachine is, zullen we ons daar in dit artikel met name op richten. Een nieuwe website kan je het beste bij Google aanmelden, opdat een zogenoemde webcrawler die bezoekt en indexeert. Met dat laatste wordt bedoeld dat de webcrawler gegevens over je website in zijn database opneemt. Als je de website niet aanmeldt, dan is het wachten totdat de webcrawler ergens een link naar je website tegenkomt en zo op je website terechtkomt.

Search Engine Optimization

Met Search Engine Optimization (SEO) worden maatregelen bedoeld, die erop zijn gericht om met je website zo hoog in de zoekresultaten van een zoekmachine terecht te komen. Dan neemt namelijk de kans toe, dat een zoeker de informatie over je website ziet en op de link daarnaar klikt. SEO heeft met je website als zodanig te maken, zoals de structuur en de inhoud ervan. Er is echter een uitzondering en dat zijn backlinks. Dat zijn links naar jouw website, die op andere websites staan. Om hoog te komen in de zoekresultaten van zoekmachines, dien je te weten wat belangrijk daarvoor is en hoe dat wordt gewaardeerd. SEO vereist specialistische kennis en daarom is je website laten bouwen een zaak van een ervaren bedrijf ervoor te kiezen.

Search Engine Advertising

Search Engine Advertising (SEA) houdt in dat je de diensten van een bedrijf als Google gebruikt om te adverteren op hun websites. Je hebt niet per se een website nodig om dat te kunnen doen, maar een eigen website draagt zeker bij. Het vergroot het gemak waarmee zoekers informatie over je bedrijf kunnen verkrijgen. Je kunt bij Google op veel verschillende manieren adverteren en er worden gereedschappen geboden om de effecten ervan te tonen. Op basis van die informatie kan je je reclamecampagne desgewenst aanpassen. De opties zijn legio en kennis daarvan is van belang, om zo goed mogelijk gebruik van ze te kunnen maken. Een ervaren online marketingbureau heeft die kennis is huis. Als je bijvoorbeeld actief bent in Amersfoort en omgeving, dan kan je beginnen met in Google te zoeken met de woorden online marketingbureau Amersfoort.

Online marketing uitbesteden

Het zal duidelijk zijn geworden dat een website laten bouwen ervaring en kennis vereisen, en dat het zin heeft om te overwegen om dat uit te besteden. We gaven als voorbeeld, om met de woorden online marketingbureau Amersfoort met Google te zoeken. De plaatsnaam dien je natuurlijk aan te passen, als je ergens anders actief bent.

https://cherry-marketing.nl/