ABNY
Woning en Tuin

Keep it simple slaapkamer ideeën

Door weinig spullen in de kamer te hebben houd je erg veel rust. Door enkele aanpassingen en alles in kasten te hebben zie je de spullen niet en blijft het rustig. In deze blog is te lezen door middel van welke kleuren en elementen de kamer een simpele maar gezellige kamer wordt. 

Alles op orde

 Als je de kledingkast in je kamer hebt staan dan is het fijn om een opgeruimde kast te hebben. Door alles op een grote stapel te leggen bekijk je wat draag je nog wel en wat draag je helemaal niet meer. Wees streng voor jezelf hierbij. Door loze ruimte op te vullen door bakken of speciale kledingtassen. Hier kan je dikke winterjassen, sjaals of zomerkleding in opruimen, waardoor je weer ruimte bespaart in de kast. Ook als je een stoel hebt staan in de slaapkamer, probeer dan daar geen kleding of andere rommel op te leggen. Ruim alles op in kasten zodat je ruimte helemaal leeg is. Door een lege ruimte heb je ook een opgeruimd hoofd, hierdoor zou je ook beter kunnen slapen. 

Rustige elementen

 Door het gebruik maken van accessoires krijg je een sfeervol en gezellige ruimte. Zorg er wel voor dat je van te voren een kleurenpalet hebt bepaald. Gebruik niet al te veel contrasterende kleuren, want dan wordt het lastig om er een eenheid van te maken. Let goed op bij het kopen van de accessoires dat het van natuurlijke materialen is gemaakt. Hierdoor krijg je vanzelf een rustgevende indruk. Natuurlijk kun je bij het kiezen van een kleurenpalet ook een donkere kamer kiezen met donkere accenten. Wel is het handig om aan een goed lichtplan te denken voor de slaapkamer. Ook kan je kleuraccenten gebruiken, hierdoor ontstaat er een frisse look en zal je slaapkamer groter lijken.  

Het bed

Dit is de heilige graal van de kamer. Kies voor een bed wat mooi staat in de kamer, maar ook lekker ligt. Hierbij is het belangrijk om te bepalen of je een zij-, rug- of buikslaper bent, want iedere soort slaper heeft weer andere wensen. Zo is dit ook bij het uitkiezen van de juiste kussen. Een buikslaper heeft een ander soort kussen nodig dan een zijslaper. Ook zijn er orthopedische kussens zoals een sissel kussen die je helpen om op een natuurlijke manier te slapen. Ook het kiezen van een dekbed is erg belangrijk. Er zijn donzen, synthetische en bamboe dekbedden. Ieder dekbed heeft zijn eigen voordelen. Het is daarom ook per persoon afhankelijk wat bij jou past en wat jij fijn vindt. Een donzen dekbed geeft een licht gevoel en zorgt voor een goed slaapklimaat. Synthetische dekbedden voelen zwaarden en geven een fijn omsloten gevoel. Een bamboe dekbed is licht, soepel en is heel koel. Dit is ideaal voor de zomer of voor mensen die het snel warm hebben.

https://www.medipreventie.nl/sissel-kussen/

Gerelateerde artikelen

Zo maak je krullen zonder hitte

5 tips voor het kopen van een nieuwe badkamer

De gevolgen van doorslaand vocht