Voor je kweekbenodigdheden ga je naar Ecogardenshop

Grip krijgen op uw leven en ook op hetgeen wat uiteindelijk op uw bord terecht komt. Daarover willen we het in dit artikel hebben. Wat u zelf kunt doen om aan gezonde producten te komen is zelf planten. Zelf kweken voor eigen consumptie is goedkoop en ligt nu binnen handbereik.

Gemak inruilen voor DIY-voeding

Hoe fijn is het niet om elke dag vers fruit, groenten en kruiden te kunnen eten? Nog fijner is als u weet waar het vandaan komt en hoe het gekweekt is. Is het wel of niet biologisch? Wanneer we groenten, kruiden en fruit kopen in de winkel zou u moeten vertrouwen wat op het etiket staat. We zijn met elkaar in een fase gekomen, waarbij er bewuster omgegaan wordt gezondheid, duurzaamheid en klimaat. In een wereld van gemaksproducten die veelal geproduceerd zijn zonder daar heel serieus mee om te gaan, is er een groeiende behoefte in de markt aan zelfvoorziening. Voeding waarvoor u wel even de moeite wilt nemen om te maken. Het is alsof u alles in eigen hand heeft. Wij zijn ervan overtuigd: zelf kweken is de oplossing. U kunt elke dag heerlijke verse groenten en kruiden uit eigen tuin klaar maken, vers fruit plukken om dagelijks aan onze vitamines te komen. Het is niet alleen goedkoper, maar u weet vooral wat u eet. Daarnaast krijgt uw tuin of balkon een heerlijke geur van de kruiden. U heeft het hele traject van zaad tot volgroeid gewas helemaal zelf in de hand. Heeft u een grote oogst dan is het handig om in te vriezen, zodat u een tijdje een mooie voorraad in opslag heeft. Om de beste kwaliteit gewassen te kweken, zou u allereerst goede kwaliteitszaden moeten aanschaffen. Daar komt nog bij dat u de juiste kweekbenodigdheden moeten kopen.

Wat zijn de juiste kweekbenodigheden?

Maak een goede start met het kweken van groenten. Het is handig om de spullen bij de hand te hebben waarmee u de perfecte situatie creërt voor de gewassen die u kweekt. Een goed klimaat ontwikkelen is een belangrijke taak. Uw plantjes blijven daardoor gezond. Het is dus van belang dat u de juiste meetapparatuur aanschaft. Kweekmedium mag ook niet ontbreken aan uw benodigdheden. Het is een specifiek mengsel van grond- en voedingsstoffen. Uw plantjes groeien hierdoor sneller. Wilt u werken met materiaal van goede kwaliteit, neem dan zeker een kijkje bij Ecogardenshop

Wat is een voedingscomputer?

Een voedingscomputer, ook wel bekend als controller of doseersysteem, is een soort computersysteem die in staat is de gewenste samenstelling qua voeding te maken. De pH waarden en EC waarden worden afgestemd op de wensen van de kweker. Dit maakt het u makkelijk om precies de juiste doseringen toe te dienen.

Kweekpotten voor optimale groei

Kweekpotten zijn in verschillende formaten te verkrijgen. Bij Ecogardenshop werken we met twee top merken: Rootpouch en Garden High Pro. Er zijn tal van voordelen bij de kweekpotten en bakken van Ecogardenshop. De kweekpotten zijn herbruikbaar en daardoor makkelijk te reinigen en te steriliseren. De kweekpotten hebben een isolerende werking, zo koelen de wortels en stengels af in de zomer en in de winter bevriezen de plantjes niet. De Rootpouch is licht en makkelijk te vervoeren. Met deze betaalbare hulpmiddelen groeien uw gewassen optimaal.

https://www.ecogardenshop.com/nl/