ABNY
Particuliere dienstverlening

Wat zijn de kosten van een begrafenis en diensten van een uitvaartverzorger in de regio Breda?

We denken er niet graag over na maar het overlijden van een dierbare en onze eigen sterfelijkheid zijn onlosmakelijk verbonden met het leven. Het regelen van een begrafenis en het inlezen in de kosten daarvan is verstandig. Zo weet je wat je kunt verwachten wanneer je te maken krijgt met een overlijden en kun je jouw tijd en aandacht op dat moment besteden aan wat echt belangrijk is, er voor elkaar zijn.

Kosten van een begrafenis

Allereerst maakt het een verschil of de overledene tijdens zijn of haar leven een uitvaartverzekering heeft afgesloten. Zonder verzekering kost een begrafenis gemiddeld €7000,- tot €10.000,- en een crematie tussen de €4500,- en €7500,-. Afhankelijk van wat je wilt en bijvoorbeeld het type kist kunnen de kosten flink uiteenlopen.

Ook het uitvaartcentrum in Breda moet gereserveerd worden en je moet keuzes gaan maken over het aantal gasten en de laatste rustplaats. Op zaken als vervoer naar de locatie kun je desgewenst besparen door dit zelf te regelen.

Welke kosten rekent een uitvaartverzorger?

Ook de kosten van een uitvaartverzorger in Breda en omstreken kunnen behoorlijk uiteenlopen. De uiteindelijke kosten liggen vooral aan de zaken die je wilt uitbesteden. Je kunt verschillende zaken, zoals het uitnodigen van de gasten of de laatste verzorging zelf doen als je dat wilt. Het basistarief bij een uitvaartverzorger ligt ongeveer rond de €1500,-. Hier zijn bijvoorbeeld zaken als de kosten van het uitvaartcentrum in Bergen op Zoom, Roosendaal of Breda nog niet in meegenomen.

Besparen op kosten

Al met al moet je rekening houden met behoorlijke kosten bij een uitvaart. Wil je op bepaalde zaken besparen? Bespreek dit dan met de uitvaartverzorger. Dingen als het maken van het rouwboeket, het dragen van de kist en rouwkaarten kun je eventueel zelf doen, wat behoorlijk in de kosten scheelt.

Informeer ook naar de grafkosten. Deze kunnen bij gemeentes onderling flink verschillen. Wellicht kan het goedkoper zijn om de plechtigheid bij een uitvaartcentrum in Roosendaal te houden wanneer de grafkosten daar lager liggen dan bijvoorbeeld in Breda.

Gerelateerde artikelen

Zoek het goede nummer van een klantenservice!

Autorijschool Delft

Het leven is leuker met je rijbewijs op zak