Een storing in huis, hoe zit dat?

e zit rustig tv te kijken of je staat onder de douche en ineens valt alle stroom uit, door even alles na te kijken kom je er al snel achter dat je last hebt van een stroomstoring. Hoe kan het nou ineens zo zijn dat je een stroomstoring in huis hebt, want hoogstwaarschijnlijk heb je niks aan de elektrische installatie gedaan. Stroomstoringen en kortsluitingen zijn helaas nooit helemaal te voorkomen en er zijn een aantal redenen waardoor ze voorkomen. Hoe ze ontstaan en hoe je ze eventueel kan voorkomen wat natuurlijk nooit voor 100% kan lees je hieronder.

Het ontstaan van een stroomstoring of kortsluiting

Er zijn dus meerdere redenen waarom een stroomstoring of kortsluiting kan ontstaan, één van de meest voorkomende redenen is toch wel overbelasting, en nee geen overbelasting van de spieren of gewrichten maar van de groepenkast. De groepenkast kan overbelast raken als de groepenkast te veel stroom moet leveren aan een bepaalde groep, een groepenkast kan maar een bepaald aantal stroom leveren aan 1 groep, is dat meer dan raakt hij dus overbelast. Ook kan er een stroomstoring of kortsluiting optreden als er elektra kabels kapot zijn, dit kunnen de kabels in de muur zijn maar ook van een apparaat. Als kabels kapot zijn dan kan de binnenkant in contact komen met andere kabels, als dit gebeurd heb je ook kortsluiting. Ook kan er een storing optreden door warmte in een apparaat, dit werkt als volgt. Wanneer een apparaat aanstaat komt hier warmte van af, de ventilatoren blazen alle warmte weg. Als er teveel stof in het apparaat zit dan kan de warmte niet goed weg, de ventilatoren moeten harder blazen waardoor er nog meer warmte ontstaan. Op deze manier kunnen kabels smelten en weer in contact komen met elkaar, je hebt dan weer last van een storing.

Stroomstoring en kortsluiting voorkomen

Hoewel het nooit volledig is te voorkomen kan je wel goed schoonmaken, niet teveel apparaten achter een bepaalde groep hebben, je groepen controleren en kabels controleren. Op deze manier hou je storingen langer buiten de deur.