ABNY
Electronica en Computers

Wat je moet weten over storingen in huis

Het is altijd vervelend om thuis een stroomstoring te hebben, op dat moment merk je namelijk pas echt hoeveel stroom je gebruikt. Je hebt namelijk stroom nodig om je telefoon op te laden, de radio aan te zetten en om internet te hebben. Heel veel dingen die je dagelijks gebruikt kun je dus niet gebruiken, natuurlijk wil je dat de storing zo snel mogelijk wordt verholpen. Alles over elektra heeft beschreven wat je allemaal moet weten over stroomstoringen, dat staat hieronder beschreven. 

Heb ik last van een storing?

Plotselinge stroomuitval is altijd schrikken, het is wel belangrijk om de oorzaak zo snel mogelijk vast te stellen. Je moet hiervoor gaan kijken bij de buren, wanneer de buren stroom hebben heb je last van een stroomstoring binnen jouw muren. Het is dan het beste om een elektricien te bellen om de stroomstoring zo snel mogelijk op te lossen. Wanneer de buren ook geen stroom hebben is er waarschijnlijk een storing in het buurtnet, een elektricien kan hier niks tegen doen. Wanneer er een storing in het buurtnet is moet de de netbeheerder gebeld worden, alleen zij kunnen het oplossen. Een storing in het buurtnet kan bijvoorbeeld komen doordat er met graafwerkzaamheden een kabel is geraakt. 

Het voorkomen van een stroomstoring

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, een stroomstoring is niet te voorkomen. Iedereen zou het natuurlijk willen maar het is nog nooit gelukt om de kans op een stroomstoring volledig uit te sluiten. Het is natuurlijk wel mogelijk om de kans op stroomstoringen zo klein mogelijk te laten worden. Om de kans op een stroomstoring te verminderen is het belangrijk dat de kwaliteit van de meterkast goed is, het is dus ook goed om de meterkast om de zoveel tijd te laten controleren.

 

Gerelateerde artikelen

Drone kopen

Hoe gebruik je een VR bril?

Beamer kopen: waar koop ik de beste beamer?